Mainos
On harvinaista, että jatko-osa on esiosaansa parempi. Vielä harvinaisempaa on, että kaksi jatko-osaa on keskenään riittävän erilaisia ja niin hyviä elokuvia, että ne toimivat itsenäisinä osina, toisistaan riippumatta. Itse ilkimys 3 on jälleen osoitus siitä, miten hyvin mietitty tarina ja sadat yksityiskohdat tekevät taikansa.

Kolmas Itse ilkimys ei toista samoja asioita kuin pari edellistä elokuvaa. Se kertoo jälleen uuden tarinan. Edellisten osien asiat toki muistetaan ja niihin palataan pikkunyanssien yhteydessä, mutta niistä ei tehdä numeroa. Leffan pääpaino on uudessa tarinassa, joka esittelee päähenkilö Gru:n salatun kaksoisveljen, Dru:n.

Veljesten kohtaaminen on täynnä energiaa, joka muuttuu pian Gru:lle kateudeksi. Kateuden voittaa tieto edesmenneen isän ajatuksista, jonka jälkeen Gru ja Dru bondaavat ja hoitelevat yksissätuumin yhteiskeikan. Elokuva tuokin parhaimmillaan mieleen vivahteita vanhasta sarjisklassikko Spy vs Spy:sta.

Mainos

Itse ilkimys 3 on loistavaa viihdettä kauttaaltaan. Sen huumori on raikasta, läpät oikeasti hauskoja ja visuaalinen ilme mitä kauneinta katsottavaa. Elokuva ei pyri missään nimessä turvalliseen Disney-elämykseen, joten se uskaltaa rohkeasti revitellä myös hieman roisimmin. Tämä saa aikuiskatsojan hymyilemään useasti.

Elokuva on myös pullollaan viittauksia muista elokuvista ja se tiisaa yhdessä elokuvassa nähtävässä paidassa jopa Illuminationin seuraavaa leffaa. Bongattavaa riittää jatkuvasti.

Harmillisesti Steve Carell on ilmoittanut, ettei aio antaa enää ääntään Gru:lle seuraavaan jatko-osaan, mutta Kätyreiden elokuvissa mies on luvannut cameoida ilomielin. Ehkä tämä on hyvä ratkasu, sillä voitolla on hyvä lopettaa.

Ekstrana rottakoiran rakkaustarina

Blu-ray:n lisuketarjonta on tavanomainen kattaus n. 5-minuuttisia koostevideoita elokuvan tuotannosta. Mukana on tietysti myös uusi lyhytelokuva, joka paneutuu ilkimysperheen rotan näköiseen lemmikkikoiraan. Laulunhimoisille tyrkytetään myös karaokeen rohkaisevaa sing-alongia.

Itse ilkimys 3 on todella hyvä animaatio, komedia, seikkailu ja veijarielokuva. Se on osoitus siitä, miten iso rooli käsikirjoituksella on. Kun se toimii, toimii kokonaisuus. Hyvää käsikirjoitusta ja ääninäyttelyä tukee viimeisintä tekniikkaa olevat 3D-renderöintitekniikat, jotka tekevät kokonaisuudesta fotorealistisen sarjakuvamaisen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Itse ilkimys 3
Edellinen artikkeliSelviytymispeli The Forest sai moninpelitrailerin
Seuraava artikkeliRoccat Kone Aimo -arvostelu – Pelihiiri, jonka RGB-valojen kanssa on joulu ainainen
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.