Mainos

Despicable Me, eli "halveksittava minä" kertoo hyvinhoidetulla esikaupunkialueella asustavasta mätäpilkusta, jonka synkkä musta talo on täynnä ilkeitä objekteja ja suloisia keltaisia kätyreitä. Talossa asustava ilkeä Gru (Steve Carrell) suunnittelee alituiseen valloittavansa maailman.

Kun Gru saa yhtäkkiä ilkeän kilpailijan, Vektorin (Jason Segel) alkaa kovemmat otteet. Gru adoptoi kolme pientä tyttöä, joita hän aikoo käyttää hyväkseen Vektoria vastaan. Kaikki menee kuitenkin päälaelleen kun Gru alkaa rakastua adoptoimiinsa lapsiin. Maine alkaa horjua ja maailmanvalloituskin alkaa jäämään toissijaiseksi ajatukseksi.

Ilmapallo

Mainos

Itse ilkimys on Ice Age -tuottaja Chris Meledandrin uutukainen, joka poikkeaa vahvasti muista animaatioelokuvista. Itse ilkimys ei noudata perinteistä hyvän ja pahan taistelukaavaa, vaan leffassa seurataan jo suoraan pelkkää pahiksen puuhastelua.

Hahmot ovat todella sympaattisia ja elokuvan maailman yksityiskohdat ovat silmiä hivelevän kauniita. Näihin on tietysti panostettu 3D-efektin takia, mutta 2D-versio ei häpeä sille tippaakaan. Yksityiskohdista hauskin on elokuvan lopussa näkyvä DJ-pönttö, jonka hienon elektroniikan sekaan on upotettu Blu-ray -logo väärinpäin ja alla lukee Gru-ray Disc.

Vektorin varashälytin.

Steve Carrel on ärsyttävä näyttelijä, jota ei jaksa katsoa millään kahta tuntia putkeen ilmeilemässä. Onneksi Itse ilkimys on animaatio, jossa Carrelia ei näy ja miestä jaksaakin yllätykseksi kuunnella aivan hienosti koko leffan ajan. Johtuneeko se täysin imitoimalla modifoituneesta äänestä?

Afterpommi.

BD+DVD-boxi sisältää sekä teräväpiirtokiekon, että vanhentuvan DVD:n. DVD:n voi ottaa mukaan vaikka mökille tai autoon ja BD-kiekkoa kannattaa katsella mahdollisimman hyvillä laitteilla. Kuvanlaatu on nimittäin häkellyttävä.

Bonusmateriaalia löytyy kiitettävästi ja ne ovat kaikki toteutettu riittävän mielenkiintoisesti, teräväpiirtona ja tekstitettynä. Lisäksi mukana tarjoillaan kolme hauskaa lyhytelokuvaa Itse ilkimyksen jatkoksi. BD:ltä löytyy myös pari DVD:ltä löytymätöntä extraa kuten levonta-ohjeet, joita allekirjoittaneen puoliso lupasi kokeilla valmistaa… kunhan hiilariton diettini päättyy.

KE
 


plussat:
+ visuaalinen ilme
+ minion -kätyrit
+ tyttölapset
+ extra lyhytelokuvat

miinukset:

– ?

Mainos