Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Jack Reacher – Tappajan jäljillä (Blu-ray)

Jack Reacher – Tappajan jäljillä (Blu-ray)

Mainos

Viisi sattumanvaraista ihmistä murhataan tarkka-ampujan toimesta keskellä päivää Pensylvaniassa. Poliisi ottaa heti teon jälkeen kiinni entisen armeijan tarka-ampujan, johon kaikki todistusaineistot viittaavat. Mies ei kuitenkaan suostu puhumaan kuin entiselle kolleegalleen Jack Reacherille (Tom Cruise). Reacher on kuitenkin karkulainen ilman kotia, joten hänet on käytännössä mahdoton tavoittaa. Vaan eipä aikaakaan kun Jack saapuu poliisilaitokselle ja aloittaa yhdessä puolustusasianajajan (Rosamund Pike) kanssa selvittämään tapauksen todellista kuviota.

”Kirjoissa Jack Reacher on kuvattu machona lihaskimppuna ja älykkönä”

Jack Reacher pohjautuu Lee Childin samannimisiin dekkarikirjoihin. Kirjoissa Jack Reacher on kuvattu machona lihaskimppuna ja älykkönä. Ohjaajan mukaan tällaista hahmoa ei oikeasta Hollywoodista löytynyt, joten rooliin palkattiin viittäkymppiä käyvä riippurintainen Tom Cruise. Tämä kitukasvuinen ihminen ei millään toteuta kirjojen luomaa mielikuvaa Jack Reacherista, mutta niihin tutustumatumattomaan menee Tomppa ihan täydestä.

Jack Reacher -elokuva ei varmasti jää tähän yhteen, sillä suosio on ollut kovaa, ja kirjojakin on useita. Ensimmäinen elokuva esittelee Jack Reacherin hahmona varsin perusteellisesti ja siihen leffasta kuluukin suurin osa ajasta. Lopussa sitten vähän taistellaan ysärileffojen tapaan ja loppu onkin kliseinen.

Mainos

Jack Reacher – Tappajan jäljillä on erittäin kelvollinen toimintadekkari, joka pitää otteessaan hyvin. Elokuva olisi kuitenkin helposti voinut olla puolituntia lyhyempi, jolloin se olisi ollut huomattavasti viihdyttävämpi.

BD:n bonusaskista löytyy muutama dokkari kulissien takaa, katsaus kirjojen maailmaan ja kommenttiraita.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jack Reacher – Tappajan jäljillä
Edellinen artikkeliStar Trek The Game
Seuraava artikkeliResident Evil Revelations HD
jack-reacher-tappajan-jaljilla-blu-rayJack Reacher – Tappajan jäljillä on erittäin kelvollinen toimintadekkari, joka pitää otteessaan hyvin. Elokuva olisi kuitenkin helposti voinut olla puolituntia lyhyempi, jolloin se olisi ollut huomattavasti viihdyttävämpi.