Mainos

Jack (Nicholas Hoult) on tavallinen maalaispoika, joka törmää iltajuhlissa paikallista neitosta ahdisteleviin miehiin. Jack keskeyttää tilanteen ja huomaa pian, että kyseessä onkin Englannin prinsessa (Eleanor Tomlinson). Prinsessa ihastuu rohkeaan Jackiin oitis, mutta kastijaon takia tilanne on käytännössä mahdoton.

Pienen hässäkän johdosta eräs munkki työntää Jackin kouraan pussillisen herneitä, joista käskee tämän pitää erityisen hyvää huolta. Eräänä sateisena iltana prinsessan salavieraillessa Jackin luona herneet kuitenkin putoavat maahan ja kasvattavat Jackin talon alle valtavan pavunvarren, joka kuljettaa koko kompleksin pilvien yläpuolelle, jättien maahan…

Piilossa

Mainos

Jaakko ja pavunvarsi -lastensatu saa uuden muodon, kun X-Men ja House-ohjaaja Bryan Singer päästetään puikkoihin. Tuloksena on väkivaltainen, mutta veretön taisteluseikkailu satumaan ja Englannin kohdatessa.

Singerin tulkinta sadusta on ihan kelvollinen. Toimintaa riittää alusta loppuun, mutta mitään uutta ja vaikuttavaa leffa ei tuo tullessaan. Tarina on ok, näyttelijät ok, romanssi turha ja tehosteetkin ok. Singer olisi selkeästi pystynyt aikaisempien teostensa pohjalta parempaankin, mutta jos kohderyhmänä on lapset ja studio rajoittaa toimintaa liikaa, on selvää ettei mihinkään jaksa panostaa pakollista pahaa enempää. Leffan nimikin muutettiin viime hetkillä Jack the Giant Killeristä pehmeämpään muotoon, sen brutaaliuden takia.

Kiipeily

3D toimii ihan kivasti, mutta sen tuomia mahdollisuuksia ei hyödynnetä liikaa. Satunnaiset kamera-ajot ovat leffan parasta 3D-antia, mutta 2D-versio näyttää samat asiat aivan yhtä visuaalisesti. Animaation taso on hyvää ja yksityiskohtien määrä varsin runsasta.

Jätti

Bonuslaarista löytyy poistettuja kohtauksia, naurukela ja poikkeuksellisen kivasti toteutettu, lähes tunnin mittainen making of -kooste, jossa katsoja pääsee itse klikkailemaan ja neppailemaan toimintaa lähes yksinkertaisen puhelinpelin tavoin.

Jack the Giant Slayer on khan kelpoa toimintamättöä, mutta ei yhtään sen enempää. Sen katsoo mielellään kerran, mutta tuskin koskaan toista.

Mainos