Mainos

Jesper Jensen (Thure Lindhardt), menestyneen IT-firman huipputerävä uraohjus, palkitaan firman juhlissa parhaana työntekijänä. Huolimatta siitä, että puukko huiskii työkavereiden selkään aina kun silmä välttää. Elämän suunta kuitenkin kääntyy, kun Jesper menettää ajokorttinsa pienessä hiprakassa. Seuraavaksi lähtee hyvin meikattu hottisvaimo, joka on lopen kyllästynyt miehensä keekoiluun. Ja sen jälkeen lähtee luonnollisesti duuni.

 

Ja eikun yhdyskuntapalveluun. Ja minnekkäs muualle, kuin kaatopaikan lajitteluosastolle. Wannabe-ninja-wonderwoman-soturi Lotte (Sidse Babett Knudsen), kesät talvet tiukkapipoinen työnjohtaja Theodor (Troels Lyby) ja kevyesti yksinkertainen Dion (Mick Ogendahl) saavat Jesperin kuitenkin kääntämään omahyväisyyden kelkan. Vai voisitko sinä vastustaa porukkaa, joka kaivelee avoimesti hampaita nyrkki suussa ja sitten pesemättä käsiä kättelee vieraita? Nam. Lisähysteriaa työntekijöissä aiheuttaa turhantarkka Herra Isoherra, joka suorittaa asemalle tarkastuksia.

Mainos

 

Yllättävän suomalainen elokuva sisältää paikoittain oikeinkin sujuvaa tilannehuumoria. Käytännön pilat kolahtavat ja saavat jopa harkitsemaan omakohtaisia toteutusulottuvuuksia. Itse tarina on melko lailla alusta saakka arvattava, ja nopeasti ja varmasti kohti leimiä loppuratkaisua puksuttava. 

 

Alussa häiritsevään tanskahumppaan tottuu nopeasti, ja musiikkityyli loppujen lopuksi sopii elokuvaan hyvin. Musiikkivalinnoilla osataan jopa leikkiä. Vaativalle katsojalle Jätesakki ei kuitenkaan ole kovin kekseliäs, eikä toteutus uskomaton. Sen sijaan suomileffoihin tykästyneelle aivan kelpo settiä, ja irtokarkkipussin kanssa höystettynä maukasta aivot narikkaan -hupia.

 

Tekniikaltaan DVD on tuttua 8 megabittistä kuvaa Dolby Digital 5.1 -ääniraidalla ja bonuksina kuikuillaan kulissien taakse Making of -dokkarin mukana. Lisäksi tarjolla on Geeg track ja ohjaajan ja käsikirjoittajan kommenttiraita.

 
HL

 

Mainos