Mainos

Jean-Claude Van Damme palaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan elokuvan maailmaan, ja yllättää kaikki näyttelijäsuorituksellaan. Lähes 50-vuotias äksönstara osaa siis näytellä ihan oikeasti! Tämä ranskalais-belgialainen Jean-Clauden nimeä kantava leffa perustuu täysin fiktiiviseen panttivankitilanteeseen, jossa Van Damme esittää omaa itseään. Elämä on perseellään, rahat ovat loppuneet ja lapsen huoltajuuskiistakin on hävitty. Tämän myötä Van Damme ajautuu panttivankidraamaan, joka luokitellaan BD-kannen mukaan toimintakomediaksi. Leffassa sattuu ja tapahtuu, mutta tällä kertaa Van Dammea ei nähdä ninjailemassa, puhkomassa silmiä ja katkomassa pahisten niskoja, vaan verbaalisessa taistelussa poliiseja ja pahiksia vastaan.

 
Allekirjoittaneen mielestä kyseessä on ennemmin toimintadraama kuin komedia. Kertaakaan ei naurattanut, taikka sitten keskieurooppalainen huumori ei vain saa jäykkää arvostelijaa nauramaan. Sen sijaan leffan toiminta ja draama toimii paikoitellen mainiosti, mutta jää jumittamaan välillä oudosti paikoilleen. Puolitoistatuntia viihdettä on luvassa, mutta amerikkalaisen toimintakomedian ystävän ei välttämättä kannata tästä liikaa innostua. Leffasta ei nimittäin saa Universal Soldieria tekemälläkään. Sen sijaan niiden, joiden mielestä Van Damme ei osaa näytellä, on syytä upottaa rahansa tähän leffaan ja huomata olevansa väärässä.
 
Teknisesti JCVD ei tarjoa mitään ihmeellistä. Blu-ray kuva on terävää, muttei edusta BD-tekniikan kärkipäätä. Ääniraita on myös pienen budjetin kuuloinen, mutta silti sopivan toimiva kokonaisuus tähän mättöön. Bonusmateriaalia ei ainakaan arvostelulevyltä löytynyt ainuttakaan kappaletta, mikä on sääli, sillä ainakin Van Dammen omat kommentit leffasta olisi pitänyt saada kuulla.
 
 
KE
Mainos