Mainos
Kun digirajapintoja kutitteleva kyberhyökkäys uhkaa, analoginen agentti on ainut keino Brittien pelastamiseksi.

Rowan Atkinson on houkuteltu urheiluautojen keräilyharrastuksensa parista jälleen esittämään parodia-agentti, Johnny Englishia. Johnny English 3 -elokuvan tarinassa Iso-Britanniaa uhkaa kyberturvallisuusuhka, joka on pistää koko valtion sekaisin. Kaikki salaiset agentit paljastetaan verkossa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää kaivaa naftaliinista vanha hölmö, täysin analogiajassa elävä James Bond -klooni, Johnny English.

Mainos

Agenttipuuhia omalla autolla

Kuten jo mainitsinkin Atkinsonin klassikkoautoharrastuksesta, nähdään tässäkin elokuvassa yksi miehen omista autoista sivuosaroolissa. Aston Martin V8 Vantage oli elokuvaa kuvattaessa Atkinsonin tuorein hankinta, joka kulutti paljon polttoainetta ja öljyä, kuten leffassakin sanotaan. Atkinson oli hankkinut auton vain puoltavuotta ennen kuvausten alkamista.

Koska elokuva on 007-parodiaa, nähdään leffan naispääosassa oikeastikin Bond-tyttönä Quantum of Solace -leffassa piipahtanut ukrainalaissyntyinen Olga Kurylenko. Kurylenko onnistuukin tuomaan hahmollaan ainoan ripauksen selväjärkisyyttä kokonaisuuteen, sillä kaikki muut hahmot ovat enemmän tai vähemmän kreisikomediapellejä. Ja mikäs siinä, se on tämän tarkoituskin.

Johnny English Strikes Again on keskinkertainen toimintakomedia, joka saa kaiken nähneen ja 1990-luvulla Mr. Beaninsa loppuun nauraneen katsojan hymähtelemään muutaman kerran, mutta se toiminee paremmin täysin uusille katsojille. Atkinsonin naama vääntyy edelleen vekkuleihin asentoihin, joka tuo kivaa hilpeyttä arjen vastapainoksi.

Rutkasti ekstrakivaa

Blu-ray-version lisämateriaalikirjastosta löytyy seitsemän kurkistusta leffan tekemiseen sekä kommenttiraita, jossa leffan ohjaaja David Kerr valaisee podcast-tyyliin elokuvan tekemistä. Rahalle saa siis ihan hienosti vastinetta.