Mainos

Jonah Hex (Josh Brolin) on mies, jonka perhe poltetaan elävältä ja jonka naamaan poltetaan ruma logo. Mies riutuu pari päivää ristiinnaulittuna, kunnes inkkaripoppamiehet hakevat äijän majaansa ja parantavat haavat. Jonah saa intiaanien rituaalissa myös uuden ominaisuuden, jonka avulla hän pystyy kommunikoimaan kuolleiden kanssa.

Jonah harjoittaa oman käden oikeutta ja nappailee rikollisia kesken näiden rötöspuuhien. Pienen vahingon kautta hän joutuukin itse etsintäkuulutetuksi, mutta kun Jonahin kiduttaja Quentin Turnbull (John Malkovich) varastaa USA:n armeijan salaisen aseen, joutuukin valtio peruuttamaan etsintäkuulutuksen ja palkkaamaan Hexin Turnbullin perään. Tästäkös Hex on innoissaan, sillä vanhat kalavelatkin on vielä kostamatta.

Kahdella minigunilla aseistettu Hex-heppa.

Mainos

Jonah Hex perustuu DC Comicsin legendaariseen sarjakuvaan. Alkuasetelma on varsin mielenkiintoinen ja leffan tähtikaarti on kohdillaan. Mm. Wall Street 2 ja tulevassa Men in Black III -leffoissakin vaikuttava Josh Brolin, Suomessakin nähty toimintalegenda John Malkovitch ja Transformerseissä vartaloaan ketkutellut Megan Fox vakuuttavat julisteessa ja trailerissa varsin uskottavasti.

Totuus on kuitenkin toinen. Leffan käsikirjoitus on todella löysää ulostetta, joka noudattaa äärimmäisen kliseistä toimintaleffakaavaa. Hahmot ovat todella onttoja lupaavista näyttelijöistä huolimatta ja efektitikin ovat yllättävän köyhän näköisiä.

Liekinheitin 1800-luvun tapaan.

Edes Malkovitchin hahmo ei herätä minkäänlaisia tuntemuksia, vaikka miehellä on ollut lukuisia ikimuistoisia ja vakuuttavia rooleja. Turnbullin hahmo on niin köyhä että sitä olisi voinut esittää kuka tahansa tuntematon näyttelijä ja hahmon tulkinta olisi ollut täysin samanlainen.

Megan Foxin hahmo ei ollut Transformerseissakaan mikään pyöränkeksijä, mutta tässä leffassa Fox esittää kovasti käytettyä ilotyttöä, joka on vielä melkoisesti ontompi. Ainoa huomiota saava seikka on korsetilla puristettu lantio, joka on paikoitellen jopa liian kapea ollakseen viehko.

Ilotyttö ja länkkärisankari vankina.

Jonah Hexin -DVD-versio on varsin köyhä paketti. Itse leffa on kuvanlaadultaan todella omituinen. Kuvaa on pakattu rankasti ja pakkausjälki näkyy ajoittan harmillisesti. Ääniraita on kuitenkin ihan toimiva ja se jytisee kivasti.

Bonuksia löytyy huimat yksi kappale, joka pitää sisällään pari poistettua kohtausta. Mikäli DVD-extroissa olisi ollut leffan tekemisestä kertova dokkari, joka olisi puolustellut leffan ainutlaatuisuutta, olisi se saattanut muuttaa käsitykseni tästä leffasta.

Mikäli aivot kaipaavat överiä länkkäriäksöniä, kannattaa hyllystä napata mielummin Will Smithin Wild Wild West, joka on ainakin kuusi kertaa parempi kuin Jonah Hex.

KE

Mainos