Mainos
Joulutarina kertoo Joulupukin (Hannu-Pekka Björkman) tarinan. Joulupukki eli Nikolas oli jo pikkupojasta asti kova antamaan lahjoja mm. pikkusiskolleen.
Kun hänen perheensä sitten kuolee traagisesti, joutuu hän asumaan köyhän kylän yhteisenä poikana kuuden vuoden ajan. Seitsemäntenä vuotena koittaa kylälle pahuksen kovat ajat joten Nikolas (Jonas Rinne) joutuu muuttamaan ilkeän Iisakin (Kari Väänänen) luokse tekemään raakaa puusepän työtä (kuten kaikki kunnon sankarit, esim. Jeesus). Vuoden raatamisen jälkeen kaikki kuitenkin muuttuu ja Nikolaksesta tulee Iisakille kuin oma poika. Tästä alkaa massiivinen lahjojen sarjatuotanto ja Joulupukin tarina…
 
Juha Wuolijoen osittain käsikirjoittama ja kokonaan ohjaama Joulutarina luotiin alun perin alta pois ennen kuin joku muu keksii tehdä sen ulkomailla huonommin ja "väärin". Onneksi se saatiin tuotantoon Suomeen, jotta Joulupukin edes joku jenkki tai japsi osaa yhdistää Suomeen eikä Pohjoisnapaan. Hyvin amerikkalaiseen supersankaritarinatyyliin tehty Joulutarina on ihan viihdyttävää katsottavaa, mutta samalla myös jotenkin kornia. Varsin ennalta-arvattavat juonen koukerot ovat hyvin Hollywood -henkisiä ja kliseisiä. Onneksi kaikki joulupukin yksityiskohdat on kuitenkin jotenkin perusteltuja, ettei ihan naurettavuuksiin upota, paitsi loppu jonka Coca-Cola® -pukki lentävine poroineen ampuu pahasti yli hyvän maun rajan. Tuottajat ovat selvästi laskeneet jo käsikirjoitusvaiheessa varman päälle, että tämä on The Joulupukkitarina Suomesta, joka uppoaa satavarmasti myös ulkomaalaisiin. Kuten kaikki näimme hyvin upposikin, mutta mikään Spider-Man -multimegamenestys siitä ei sentään tullut.
Mahtavinta oli kuitenkin nähdä yhdessä kohtauksessa oma kotikaupunki muutettuna täysin keskiaikaiseksi, varsin uskottavasti. Tästä propsit lavastajille.
 
Joulutarina Blu-ray oli ensimmäisiä suomalaisia leffoja jotka julkaistiin teräväpiirtoformaatissa viime talvena. Teknisesti leffa onkin esimerkillistä kärkitasoa kuvansa puolesta mutta ääniraitana ääntelehtii DVD-tasoinen Dolby Digital. Bonuksilla ei mässäillä sillä kiekolta löytyy ainoastaan traileri ja 20 min kestävä TV:ssäkin nähty Making of Joulutarina, rapaisella DVD-laadulla.

 
Viimeistään tänä jouluna pukin konttiin on syytä tujauttaa perusvarma Joulutarina, jos se ei vielä viime vuonna pikku-eeron tai isomman-reijon kääröistä avautunut. Blu-ray -versiolla on DVD:tä enemmän silmäkarkkia, mutta DVD:ltäkin aukeaa yhtäläillä pukin tarina.
 
KE
Mainos