Jumalten taistelu on vuonna 1981 tehty alkuperäisversio vastikään julkaistusta Titaanien taistelu (The Clash of Titans) –elokuvasta.
Perseus (Harry Hamlin) on puolijumala, joka lähtee jumalaäitinsä pyynnöstä seikkailuun pelastaakseen naisen, josta tulee hänen suuri rakkautensa. Matkalla Perseus kohtaa uskomattoman määrän vaaroja ja sitä kautta myös urotekoja.
Elokuvan juonesta on mahdoton kertoa mitään lisää, sillä jokainen kohtaus on niin pitkä ja hidastempoinen, että kun se päättyy, ei sen alkua enää muista.
Kun elokuvan aikana joudutaan yöpymään taivasalla, grillaa vekkihamepaitainen mies itselleen keppiä aamiaiseksi. Kuitupitoista, mutta tekee hyvää hampaille. Elokuvan lopussa samainen sankari nähdään leppäkerttutunikassa seuraamassa loppukamppailua merenpohjassa yöpyneen Godzillan viiksekkään pikkuserkun ja tarun sankarin välillä. Tämä kertonee jotain elokuvasta.
Katseen vangitsee elokuvassa välittömästi päähenkilön laajahko nännipiha, ja katseen saa alueesta irti ainoastaan silloin, kun kuvassa näkyvät miehen turvonneet, puuterinvärisellä ylärajauksella varustetut silikonipusuhuulet.
Elokuvan hahmoanimaatioiden aihoina on käytetty melkoisesti pieniä nukkeja. Vaikka hahmojen muovailemiseen on varmasti tuhlattu yö jos toinenkin, on kahvi ilmeisesti loppunut kesken, koska pieniin yksityiskohtiin ei ole viitsitty turhaan käyttää energiaa. Esimerkiksi Pegasoksesta on nähtävillä elokuvassa kaksi erilaista versiota. Laajoissa kuvissa näkyvä leluponi omaa reuhkamaisen talvikarvan. Lähikuvissa karva muuttuu kuitenkin silikonisella karvankiillotusaineella puunatuksi kesäkarvaksi.
”Suojaviivavirheitä ei juurikaan huomaa”
Elokuva on tehty siinä mielessä nerokkaasti, että suojaviivavirheitä ei juurikaan huomaa. Huomion keräävät kohisevat ja rakeiset kuvat, joita on melko tasaisesti joka toinen.
Puvustuksessa on panostettu laadun sijasta määrään. Ei ole riittänyt, että permanenttiainetta on sivelty paholaismiehen tukkaan, vaan samalla aineella on ahnaasti valeltu koko kroppa. Puhumattakaan naisnäyttelijöiden hiuksissa killuvista joulukuusitehtaan ylijäämäkoristuksista tai vaatteiksi tarkoitetuista kämyisistä vilteistä, joihin taustalla olevat ihmiset on rullattu.
”Dialogikohtauksissa käytetään myöhemmin Kauniiden ja rohkeiden tutuksi tekemää tyyliä”
Sankarimiehen ja tämän mielitietyn välillä käydyissä dialogikohtauksissa käytetään nerokkaasti, myöhemmin Kauniiden ja rohkeiden tutuksi tekemää kuvaustyyliä. Universumin hitaimmat zoomit ja tyhjään hapuilevat katseet toimivat varmasti.
Yleisesti ottaen elokuva on niin hidastempoinen, että kelloa pitää katsoa ihan vain varmistuakseen, että taas on minuutti kulunut. Saattaa myös olla, että arvostelukappaletta katsottaessa television vieressä olevaan yuccapalmuun kasvoi elokuvan aikana kaksi uutta lehteä.
Nyt kun vihdoin (siis todellakin vihdoin) tämä mestarillisilla tehosteilla ryyditetty suurseikkailu on saatu Blu-ray:lle käyttäen huippudigiteknologiaa, päästään todellakin nauttimaan ihan oikeasti yllättävän hyvästä kuvasta. Se on jopa niin hyvää että se korostaa leffan jokaisen kuvavirheen.
Ääni on DTS-muotoon pakattua stereota, joka suhisee ja kohisee kasarityyliin.
Levyllä on myös lisämateriaalia. DVD-tasoisella kuvalla on mahdollista katsoa elokuvan kulissien taakse joko 12 minuutin yleisdokkarilla tai minuutin pituisilla erikoisklipeillä. Kaikki nämä ovat ihan mielenkiintoista katsottavaa. Jopa rutkasti mielenkiintoisempia kuin itse elokuva!
Jumalten taistelu sopii vanhemmalle sukupolvelle. Jos olit leffan fani 80-luvun alussa tai rakastat muuten vaan Kauniit ja Rohkeat –tyylistä kerrontaa, kannattaa leffa poimia hyllystä kotiin. Jos taas pidät enemmän 2000-luvun nopeatempoisesta hifistelytoiminnasta, kannattaa tämä vanhempi Titaanien taistelu skipata suosiolla.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.