Mainos
Kolmas Jumanji-seikkailu toden sanoo? Ei ehkä sarjan paras osa, mutta takuuviihdyttävää seikkailua, joka jatkaa onnistuneesti hyvää leffasarjaa.

Jumanji-elokuvat perustuvat Chris Van Allsburgin kirjaan, joka julkaistiin vuonna 1981. Ensimmäisessä, vuonna 1995 valmistuneessa elokuvassa lautapeli herää eloon ja vie pelaajat kohti vaarallista seikkailua. Toisessa leffassa, Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) sama homma tapahtuu videopelin kautta ja kolmannessa homma jatkuu suoraan siitä, mihin se kakkosessa jäi.

Mainos

Kuinkas tässä näin kävi?

Jumanji: The Next Level vie pelaajat joulun aikana uuteen seikkailuun. Edellisestä Jumanji-ottelusta normaaliin arkeen ahdistunut Spencer (Alex Wolff) päättää kaivaa hajotetun Jumanji-konsolin naftaliinista ja paeta arkea viidakkoon. Hänen ystävänsä huolestuvat Spencerin typerästä päätöksestä ja lähtevät apuun. Hommassa on kuitenkin twisti, sillä kukaan ei saanut itse päättää rikkinäisen konsolin vuoksi avatarejaan, joten roolit vaihtuvat ja samassa talossa hengailleet eläkeläispatuskat tulevat sattumalta mukaan.

Maukasta viihdettä koko perheelle

Jumanji: The Next Level on vauhdikas seikkailu klassisella seikkailuleffan kaavalla, joka toimii täysin. Elokuva imaisee otteeseensa heti alkumetreiltä ja jaksaa kantaa loppuun saakka. Hahmojen hauskat muutokset ovat piristävä yksityiskohta.

Elokuva kertoo tietenkin myös siitä, että jokaisella meillä on omat vahvuutemme, ja että elämää ja ennen kaikkea vanhenemista tulisi muistaa arvostaa. Vanheneminen tuo mukanaan viisautta ja ihmiset hyväksyvät ihmiset sellaisena kuin he ovat, eivät vain Dwayne Johnsonin näköisinä korstoina.

Mitä kivaa ekstroissa?

Blu-ray-versio elokuvasta sisältää noin tunnin bonareita. Elokuvasta löytyy kolme dokumentaaria kulissien takaa sekä naurukela ja visuaalisten tehosteiden kurkistusklippi. Riittävästi jälkkäriä.

Kannattaako katsoa?

Seuraavan tason Jumanjista ei kannata odotella liikoja, mutta se onnistuu yllättämään kepeydellään ja viihdyttämään seikkailullaan aivan kuten Jumanji-leffalta sopii odottaakin. Varma valinta viikonloppuviihteeksi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jumanji: The Next Level
Edellinen artikkeliKuinka oikeasti avaat uuden Bruen MK9 -konekiväärin Call of Duty: Modern Warfaressa?
Seuraava artikkeliTop 10 parhaat uudet Android- ja iOS-mobiilipelit
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
jumanji-the-next-level-arvostelu-blurayJumanji: The Next Level -elokuvasta ei kannata odotella liikoja, mutta se onnistuu yllättämään kepeydellään ja viihdyttämään seikkailullaan aivan kuten Jumanji-leffalta sopii odottaakin. Varma valinta viikonloppuviihteeksi.