Mainos
Jumanji: The Next Level tekee kaiken isommin, mutta onnistuuko se viihdyttämään paremmin?

Jumanji: The Next Level on Jumanji-elokuvasarjan kolmas osa. Ensimmäinen osa, eli Jumanji, ilmestyi jo vuonna 1995. Toinen osa, Jumanji: Welcome to the Jungle, ilmestyi
vasta 22 vuotta myöhemmin.

Alkuperäisessä Jumanjissa Jumanji oli lautapeli, jatko-osissa videopeli. Kaikissa elokuvissa pelien tapahtumat ovat todellisia ja peliä on pelattava, päästäkseen hengissä ulos pelistä.

Mainos

Pohjimmiltaan Jumanji-elokuvat ovat hyväntuulisia, kevyen jännittäviä tehosteseikkailuja, jotka toimivat varttuneemmista lapsista aikuiseen asti. Perheen pienimpiä voi hurjaksi äityvä meno jännittää liikaa, vaikkakin huumori aina keventää lopulta tilanteen.

Taas uusi Jumanji

Elokuvasarjan tarinassa Spencer (Alex Wolff) ystävineen selvisi ulos Jumanjista. Muut luulivat pelin olevan tuhottu, mutta Alex säilytti sen. Koska Alexin elämä ei hänen mielestään ole kovin hehkeää, hän palaa yksin Jumanjiin. Jää Alexin ystävien tehtäväksi palata takaisin Jumanjiin ja pelastaa heidän ystävänsä. Viimeksi Jumanji melkein vei heidän henkensä, joten paluu ei ole mieluinen. Jumanjiin saavuttuaan, peli on muuttunut ja mukaan saapuu muutama kutsumaton vieras. Selviävätkö nuoret jälleen kerran Jumanjista aikuisavatareillaan?

Tekijöiden riemu tulee katsojalle saakka

Jumanji: The Next Level on kepeää viihdettä, joka ei päätä paljoa vaivaa. Silti siinä on enemmän sydäntä, kuin monessa muussa nykyaikaisessa seikkailuelokuvassa. Jumanji: The Next Level on niin täynnä tekijöittensä riemua, että se tarttuu!

Tarinallisesti elokuva on pohjimmiltaan tarina ystävyydestä, itsensä hyväksymisestä ja lähimmäisiinsä luottamisesta.

”pelikonteksti
antaa sopivasti tilaa kokeilevalle ja leikkisälle pöljyydelle”

Edellisen osan aikuisavatareja esittäneet Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan ja Jack Black palaavat rooleihinsa, mutta pääsevät Jumanji-pelikonsolin bugittamisen takia sopivasti uudistamaan roolejaan. Näyttelijäkaartin keskeinen kemia on entistä parempi jatko-osassa, mikä iskee sopivasti lubrikanttia Jumanjin-koneistoon.

Edellisessä osassa oltiin pääosin viidakossa, tässä uudessa osassa kaikenlaisissa maisemissa, aavikolta lumisille vuorille. Ystävänpelastusreissu osoittautuu oikein onnistuneeksi tavaksi sekoittaa pakkaa tarinallisesti, vaikkakin pohjimmiltaan Jumanji on edelleen Jumanji.

Tällä kertaa mukana on messevämpiä erikoistehostekohtia ja pelikonteksti
antaa sopivasti tilaa kokeilevalle ja leikkisälle pöljyydelle.

Jumanji: The Next Level imaisee mukaansa hurmaavan leikkisään seikkailuun, josta jänniä tilanteita ja huumoria ei puutu. Onpa elokuvalla mahdollisuus myös kuroa kasaan sukupolvien välistä kuilua, vanhusten hypätessä nuorten kanssa seikkailuun.

Johnson ja Hart ovat pitäneet lystiä leffan kuvauksissa ja se näkyy.

Kannattaako käydä katsomassa?

Jumanji: The Next Level ei vaadi edellisosan näkemistä, tosin se hieman täydentää tiettyjen asioiden merkitystä. Elokuva summaa alkuunsa melko hyvin kaiken oleellisen, ja
sitten voikin näppärästi ripustaa aivonsa narikkaan.

Tämä arvostelu on kirjoitettu siitä näkökulmasta, etten ollut nähnyt aiempaa osaa. Tätä kirjoittaessa katsoin Jumanji: Welcome to the Junglen ensimmäistä kertaa ja olen sitä mieltä, että näin sain kummankin elokuvan parhaat puolet. Jos olisin nähnyt ensin aiemman osan, olisin varmasti kriittisempi tätä tuttuja polkuja kulkevaan jatko-osaan.

Jumanjit ovat kuin vuoristorata; kun on kokenut yhden, on kokenut kaikki.
Silti moni menee uudestaan vuoristoratoihin. Jumanji: The Next Level kannattaa ottaa aivot narikkaan viihteenä vastaan ja totta kai isolta valkokankaalta popparien kera.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jumanji: The Next Level
Edellinen artikkeli007 No Time to Die sai trailerinsa – katso se tästä
Seuraava artikkeliThe Crew 2 -autopeliä voi pelata viikonloppuna ilmaiseksi
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
jumanji-the-next-level-arvostelu-hyvantuulinen-tehosteseikkailuHyväntuulinen jatko-osa jaksaa viihdyttää hyvien näyttelijöidensä takia.