Mainos
Zack Snyder epäonnistuu jälleen isossa ja odotetussa elokuvatapauksessa Batman v Superman -elokuvan tavoin, sillä käsikirjoitus ja tarina on yksinkertaisesti väsynyt.

Meuhkattu Justice League kokoaa DC Comicsin kovimmat viittaniekat yhteen. Metropolis on vaarassa, Gotham City on paikallispoliisin armoilla ja maailmaakin uhkaa avaruudesta saapuva demoni. Viittäkymppiä käyvä Nahkahiirimies, eli Batman ei pysty yksin pitämään yliluonnollisia demoneita aisoissa ja Teräsmieskin on kadonnut kaukaisuuteen. Apuun on siis kerättävä ihana Wonder Woman, merten Pete Parkkonen, Aquaman, ihmis-atk Cyborg sekä jostain syystä aasialiselta näyttävä salamannopea Flash.

Mainos

Marvel vetää edelleen pitemmän korren

Justice League on suuri pettymys. Se näyttää aluksi aivan kelvolliselta. Tarina käynnistyy selkeästi, muttei kovin imuisasti. Elokuvan nostattaa ajoittain tarinaa kohti kiehtovuutta, muttei koskaan muutu oikeasti hyväksi. Lopputaistelu kruunaa kaiken muovisuuden.

Elokuvan näyttelijäintyö on kuitenkin hyvää. Liigan kemia toimii hienosti ja Teräsmies on kerrankin toteutettu sarjakuvia kunnioittaen.

Elokuvan visuaaliset tehosteet ovat kamalaa katseltavaa. Koko leffa tuntuu olevan studiossa kuvattua chromaa, joka ei vain näytä uskottavalta. Koko leffa tuntuu muutenkin nojaavan utopistisiin maailmanlopun tehosteisiin tarinan kustannuksella – koska brändin saaminen valkokankaalle ajoilla, lienee sen laatua parempi juttu.

4K-pikselit tekevät muutenkin animaatioteokselta näyttävästä elokuvasta entistä muovisemman näköisen. Värit toistuvat silti maukkaasti UHD-väriavaruuden ansiosta. Samoin äänissä ei ole valittamista. Teknisesti leffassa ei ole vikaa, harmi, että tarina on tylsä.

Blu-ray on ahdettu täyteen ekstroja neljän dokumentaarin ja muun pikkusälän voimin. Ekstrat ovatkin itse leffaa mielenkiintoisemmat.

Vaikka miten haluaisi, on Justice League Marvelin vastaaviin elokuviin verrattuna todella heikko tapaus. Sen erikoistehosteet ja coolit päähenkilöt eivät yksin jaksa kantaa puuduttavaa tarinaa.

Mainos