Mainos

Phil (Tom Everett Scott) ja Alice (Marisa Tomei) ovat vanhemmat, jotka kasvattavat kolme lastansa ns. vapaasti, mutta kurinalaisesti ja superterveellisesti. Phil onnistuu järkkäämään työmatkansa yhteyteen lomaa, johon myös Alice voisi osallistua kahdenkeskisen ajan toivossa. Philin vanhemmat ovat kuitenkin itsekin matkoilla, joten ainoaksi lastenvahtitoivoksi jäävät Alicen perinteisen kasvatuksen nimeen vannovat vanhemmat. Kun Artie (Billy Crystal) ja Diane (Bette Midler) saapuvat taloon, alkaa todellinen kaaos ottaa valtaa.

 

Isovanhemmat

Mainos

 

Kaaos perheessä on perhe-elokuva isolla peellä. Leffa pureutuu ajankohtaisesti trendikkään vapaan kasvatuksen äärimmäisyyksiin ja puhuukin loppujen lopuksi perinteisen kasvatuksen puolesta. Tämä komediaksi puettu propaganda on kuitenkin ihan ok komedia, jossa on omat hetkensä.

 

Pikkuvanha

 

Leffan casting on onnistunut, eikä samaistumisen vaikeutta ole olemassakaan. Sen sijaan myötähäpeää katsojalle tuo hivenen pikkuvanha lapsiylinäyttelijä Bailee Madison, jonka lahjat ovat hivenen yliteatraalisella tasolla.

 

Bonusvalikosta löytyy poistettuja kohtauksia, tajuttoman pitkä naurukela, sekä ohjaajan ja Crystalin mitäänsanomaton kommenttiraita.

 

Kaaos perheessä on tusinaelokuva, jonka katsominen saa hyvälle tuulelle, mutta mikään huippukomedia se ei taatusti ole.

 

Kristian Eloluoto

 

Mainos