Mainos

British Broadcasting Corporationin tuottama The Secret life of Primates –televisiominisarja on nyt saatavilla kokonaisuudessaan Blu-ray muodossa suomeksi tekstitettynä.

Sarjassa seurataan hämmentävän innokasta primatologi Charlotte Uhlenbroekia, joka ottaa tavoitteekseen päästä lähemmäs apinoita kuin kukaan muu koskaan aiemmin.

Nainen matkustaa kuvausryhmineen Afrikasta Aasiaan, sademetsistä vuoristoihin seuraten simpansseja, paviaaneja, orankeja ja vuorigorilloja. Matkan aikana rasitetaan niin kuvausryhmä, apinatkin kuin katsojakin naisen villillä, jopa orgastisella käytöksellä.

Mainos

Uhlenbroek on käsittämättömän innoissaan jokaisen kädellisen liikkeistä, häröilyistä, panemisesta ja syömisestä. Into on niin överiä, että katsoja nauraa vatsansa kippurassa kun neito tarpoaa aluskasvillisuudessa ja vaahtoaa kaiken tietämänsä faktan sukulaisistaan katsojalle. Tieto on kuitenkin äärimmäisen kiehtovaa, joten ei Uhlenbroekin höpinöihin on helppo uppoutua.

Apina ja apinatohtori

Sarjan leikkausrytmi poikkeaa hauskasti totutuista luontodokumenteista olemalla Top Gearin tapaan nopeatempoinen ja visuaalinen. Kuva on kaunista, äärimmäisen terävää herkkua ja äänikin tarjoillaan 6-kanavaisena Dolby Digital –aaltona. Ääniraita keskittyy tosin tila-äänen sijaan enemmän keskikanavan dialogitulvaan.

Mikäli kädelliset viidakon sukulaiset kiinnostavat vähäänkään kannattaa Uhlenbroekin seikkailuihin tutustua vaikkapa vuokraamalla ko. BD-kiekko. Avara luonto –tyyppistä dokkaria ei kuitenkaan kannata ennakko-odotella, sillä sarja on lähinnä hömppäviihteeseen upotettu apinadokkari. Kuitenkin viihdyttävä sellainen.

KE

Mainos