Mainos

Karvakamut sekoilevat jälleen metsän siimeksissä. Boog haluaisi lähteä viettämään jokavuotista äijäpäivää yhdessä Eliotin ja muiden ystäviensä kanssa, mutta kaikilla on jo vaimot ja lapsia huollettavana. Boog lähtee äijäilemään loppujenlopuksi yksin ja päätyy hienon venäläisen sirkuksen luokse.

Sirkuksessa hän tapaa elämänsä ensimmäisen toisen karhun, jonka kanssa hän vaihtaa paikkaa. Boog joutuu mukaan tanssiesitykseen kun elämäänsä kyllästynyt sirkuskarhu puolestaan lyllertää Boogin karvakaverikerhoon. Hämmennys on molemmin puolin melkoinen ja todellinen sekoilu voi alkaa…

Boog ja Elliot

Mainos

Karvakamut 3 toistaa edellisten leffojensa tarinaa uudelleen. Sirkussetti ei tuo mitään uutta lisäarvoa, sillä sen olemassaolo on täysin yhdentekevää. Leffa on onnistuttu tekemään jotenkin todella pitkästyttäväksi. Vaikka kestoa ei ole kuin 1h 14 min, tuntuu se ikuisuudelta. Saman sadun olisi helposti pystynyt kertomaan 20 minuutissa, mutta nyt sitä on pitkitetty vielä 55 minuutin verran. Edes kohderyhmään  kuuluva neljävuotias avustajakriitikko ei jaksanut katsoa leffaa loppuun, vaikka looppaakin ensimmäistä Karvakamut -elokuvaa vapaaehtoisesti joka päivä vähintään kolme kertaa.

Sirkusvaunut
Boog päätyy hämmentävään venäläissirkukseen vakiokarhun sijaiseksi.

Elokuvan animointi on onnistunutta ja kivaa. Grafiikka puolestaan on jo ikääntymään päin, sillä mitään visuaalista muutosta sitten ensimmäisen vuonna 2006 tehdyn elokuvan ei ole tapahtunut. Joissain kuvissa on jopa oikaistu ja tarkkasilmäinen entinen 3D-graafikko huomaa noloja yksityiskohtia mm kuusten oksissa. Blu-rayn tarkkuus vielä edesauttaa tätä.

Boog ja laama
Boog yhdessä uuden ystävänsä, sylkevän laaman kanssa sirkusesityksessä.

Myöskään bonuspuoleen ei ole panostettu, sillä levyltä löytyy kokonaisuudessaan vain kolme bonaria. Tarjolla on pari pikkupeliä ja eräänlainen hahmojen making of -klippi. Toki Sony on tuupannut BD-Live -ominaisuuden mukaan, mutta sitä ei voi laskea, sillä se vie nettiin jossa on vaihtuvaa sisältöä, joka liittyy kaikkiin muihin leffoihin paitsi Karvakamuihin.

Karvakamut 3 toistaa edellisiä jo aivan liikaa, eikä tarjoile riittävän kiinnostavaa viihdettä edes kohderymälle. Kenelle tätä sitten enää edes suosittelisi?

KE

Mainos