Mainos

New Yorkin kriminaaleja pelottaa kun kaupungin kovin kyttäkaksikko P.K. Highsmith (Samuel L. Jackson) ja Christopher Danson (Dwayne Johnson) ajavat takaa ja tulittavat rosvoja lounaakseen. He ovat poliisi-superstaroja, jotka eivät tee edes itse omia paperitöitään. Paperityöt hoitavat heikkohermoinen Terry Hoitz (Mark Wahlberg) ja alistuva nörtti Allen Gamble (Will Ferrell). Gamble ihan jopa pitää paperitöistä, mutta Hoitzin hermot vetelevät viimeisiään.

Tilanne kuitenkin muuttuu päälaelleen kun starakytät joutuvatkin pois pelistä. Hoitz ja Gamble määrätään partnereiksi ja he saavat suuren poliisioperaation hoidettavakseen. Miten toimiikaan yhteistyö kun partnereina ovat kaksi toisiaan sietämätöntä poliisia?

Kovanaama Samuel
Highsmith tulittaa takaa-ajon aikana rosvoja, kun Danson kiipeää autojen katoilla.

Mainos

The Other Guys eli suomeksi Katastrofikytät on puhtaasti aivot narikkaan kreisikomedia Will Farrellin tapaan. Ja lopputulos on ihan onnistunut, muttei mikään ihmeellinen. Leffan vitsit ovat kummallisia, mutta hauskan tyhmällä tavalla hieman poikkeavia ja hauskoja. Huumorin ohella leffassa on paljon räjähtävää toimintaaa ja hirmuinen kasa supertähtiä.

toimistokytät
Toimistopoliisit joutuvat kentälle. Lopputulos on tuttu jo Tappava Ase -elokuvista.

Tähtikaartia komistaa Farrellin, Wahlbergin, The Rockin ja Samuel L. Jacksonin lisäksi mm. alkuperäisenä Batmanina tutuksi tullut Michael Keaton, lukuisissa hittileffoissa keikistellyt Eva Mendes ja Scary Movien tuottaja/pääosa Damon Wayans Jr.

Kenenkään roolisuorituksesta ei ole sen suurempia valittamisen aihetta, sillä kreisiroolit on vedetty jokaisen toimesta aivan onnistuneesti.

Ilmapiiri
Ilmapiiri partioautossa on joka kerta yhtä nihkeä.

Elokuvan juoni on keskitasoa. Se alkaa ponnekkaasti, mutta lässähtää loppua kohti ja loppuu tylsästi. Se on kuitenkin aivan riittävä kun ottaa huomioon että elokuva on suunnattu n. 11–15-vuotiaille pojille. Juoni on hyvä jos sitä vertaa esim. Scary Movie, Vampyyrien imussa tms. leffoihin joilla ei ole omaa juonta lainkaan. Olisi kuitenkin odottanut sadanmiljoonan dollarin elokuvan tarinalta edes vähän enemmän panostusta.

Superstarat
Superpoliisit keräävät lehdistön huomiota ja kaupungin kiitosta.

Blu-ray -version ostaja saa taas jälleen kerran enemmän kuin DVD:n hankkija. Ensinnäkin leffan kuva on täynnä hauskoja yksityiskohtia ja pakkaamaton DTS-ääniraita on mehukasta kuunneltavaa.

Sen lisäksi extroja on BD-versiossa tuplat verrattuna DVD:lle. Ja niitä onkin paljon. Löytyy lukuisia poistettuja kohtauksia, naurukeloja, stunttidokkareita ja ties mitä shittiä. Sen lisäksi leffaan on upotettu MovieIQ+sync ja ensimmäisenä ikinä yleisön kommenttiraita. Kaiken tämän päälle on vielä mahdollisuus kurkata uutuuksiin BD-Liven kautta.

Mikäli mieli tekee katsella aivot narikkaan komediaa räjähtävän toiminnan siivittämänä, on Katastrofikytät hyvä viihdepaketti. Juoni ei ole kummoinen, mutta osa vitseistä toimii ihan kivasti.

KE

Mainos