Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Kauhea kankkunen (BD)

Kauhea kankkunen (BD)

Mainos
The Hangover eli krapula on alkoholilla kyllästetyn illan tulos. Kauhea kankkunen kertoo juuri siitä.

Kaverukset Phill (Bradley Cooper), Stu (ED Helms), Alan (Zach Galifinakis) ja Doug (Justin Bartha) ovat lähdossä viettämään Dougin polttareita Las Vegasiin. Pojat sopivat alkumaljoja kohottaessa että ”mikä tapahtuu Vegasissa, jää Vegasiin, ekä kukaan muista mitään unohtumattomasta illasta”. Niin todellakin käy että pojat heräävät täysin tuhoutuneesta luksus-sviitistään, eikä kukaan muista illasta ainuttakaan asiaa. Wc:stä löytyy täysikasvuinen tiikeri, Stulta puuttuu etuhammas, sohva on tulessa, kämppä on täynnä seksileluja ja vaahtoa, sekä itse juhlakalu Doug on kateissa. Mitä oikein tapahtui, sitä ja Dougia lähtevät pojat selvittämään pala palalta…

Ehdottomasti yksi vuoden parhaimpia komedioita edustava Kauhea kankkunen on loistava esimerkki käsikirjoituksen tärkeydestä. Leffa on suunniteltu äärimmäisen hyvin ja se on jopa kuvattu täysin oikeissa paikoissa Vegasissa. Vähemmän tunnetut pääosanesittäjät luovat leffalle sellaista uskottavuutta jota Schwarzenegger tai Ben Stiller eivät pystyisi näin todelleisen epätodelliseen elokuvaan tuomaan. Leffan alkupuolella kaikki vaikuttaa Hollywood-överiltä, mutta loppua kohden selviävät tapaukset voisivat sittenkin olla myös käytännössä aivan mahdollisia (Nimi. koettu vastaavia kankkusia). Leffaa on ilo seurata, sillä huumori on aitoa ja juoni etenee lähes salapoliisielokuvan tavoin. Kun kässäri on kohdillaan, starat hyviä ja huumori hauskaa, ei tätä leffaa voi haukkua huonoksi.

Mainos

Mikäli Blu-ray soitin löytyy olohuoneesta, kannattaa ehdottomasti ostaa tai vuokrata BD-versio. Levyn kaikki bonusmateriaali on teräväpiirtona ja kommenttiraita kuvitettuna picture in picture -tekniikalla. Kommenttiraita onkin varsin mielenkiintoinen sillä siitä selviää lukuisia hauskoja juttuja elokuvan teosta mm. se että Ed Helms joutui oikeasti poistamaan etuhampaansa kolmeksi kuukaudeksi elokuvaa varten. Se voittaa jo Samuli Edelmanin lihoituksen Häjyt -elokuvaa varten. Muista bonuksista mainittakoon vielä yksi hauskimmista joka esittelee kaikki dokausillan aikana otetut valokuvat kadonneesta kamerasta. Härskejä tissikuvia hampaan repimisineen on siis luvassa.

Itse elokuvan kuva on huippulaatua, eikä ääniraidassakaan ole moittimista vaikka se onkin pakattua Dolby True HD:ta.

Mikäli kankkunen vaivaa, kannattaa soittimeen lyödä ”Kauhea kankkunen”, niin oma olo helpottuu ja varmasti omatkin sekoilut tulevat hauskasti mieleen. Hyväntuulinen salapoliisikomedia on ehdottomasti hankkimisen arvoinen!

Mainos