Mainos

Elokuva perustuu vanhaan klassikkosatu Lumikkiin. Lumikin (Lily Collins) isä on kuollut ja paha äitipuoli (Julia Roberts) on noussut valtakunnan uudeksi valtiattareksi. Lumikin kasvaessa äitipuolen pelot heräävät ja hän haluaa tuhota kauniin Lumikin. Koko ikänsä linnassa elänyt Lumikki lähtee tutkimaan valtakuntaa palvelijattarien neuvosta. Matkalla hän törmää prinssiin, jonka kimppuun on hyökännyt joukko kääpiöitä. Lumikki näkee kyläläisten hädän ja nälän, jotka paha äitipuoli on saanut aikaan. Äitipuoli lähettää lakeijansa tappamaan Lumikin, mutta mies ei pysty suoritusta hoitamaan. Lumikki pakenee metsään ja lyöttäytyy kääpiöiden seuraan.

Kääpiöt ovat maantierosvoja, jotka hyökkäävät rikkaiden kulkijoiden kimppuun. Lumikki saa heidät näkemään tekonsa väärinä ja kääpiöiden sydämet sulavat tälle kauniille tytölle. Lumikista tulee kuitenkin itsestäänkin taistelija ja yhdessä kääpiöiden kanssa he hyökkäävät vastaan pahaa äitipuolta.

Lumikki
Ei. Lumikki ei saa tässä suuhoitoa uljaalta prinssiltä, vaan heräilee tylsiltä nokosiltaan.

Mainos

Elokuva on erittäin tylsä. Toimintakohtaukset olivat tavanomaisia ja Lumikin sankarina olo jotenkin teennäistä. Ainoa positiivinen puoli elokuvassa oli Julia Roberts, joka teki roolin Lumikin pahana äitipuolena.

Kääpiöt

Leffalta olisi voinut odottaa enemmän toimintaa, sadunomaisuutta ja juonen käänteitä. Näitä ei kuitenkaan missään kohtaa tullut esiin. Käsikirjoituksessa on epätoivoisesti koetettu tehdä hitti kääntämällä perinteinen satu päälaelleen epäonnistuen siinä kuitenkin täysin.

Bonukset ovat tuttuja elokuvan tuotantoon liittyviä perusklippejä.

SS

Mainos