Mainos
Kick Ass eli potku takalistoon kertoo nuoresta, tavallisesta nörttipoika Davesta, joka on aina haaveillut olevansa supersankari. Hän pohtii itsekseen ja ystäviensä kanssa että voisiko sitä ryhtyä supersankariksi, vaikkei omaisikaan mitään supervoimia? No onhan Bruce Waynekin Batman.

Niinpä Dave päättää tilata internetistä ”hienon” märkäpuvun, johon hän somistautuu harjoittaakseen oman käden oikeutta öisillä New Yorkin kaduilla.

Nörtin luihu vartalo ei tuo pukuun juurikaan uskottavuutta, ja muutenkin varsin sammakkomainen kelluntapuku herättää huumeveikkosissa enemmän hilpeyttä kuin pelon tunnetta. Dave päättää kuitenkin pistää tuulemaan ja mäiskii rosvojoukon tuhannen paskaksi saaden myös itse massiivisesti turpiinsa.

Mainos

Ohikulkijoiden kuvaama puhelinvideo tappelusta päätyykin nopeasti YouTubeen ja Kick Ass –hahmosta tulee huippusuosittu.

Tämä innostaa muutamaa muutakin hullua ryhtymään supersankariksi ja niin heistä tulee lyömätön supersankarijengi, joka ottaa tehtäväkseen kataa kaikki New Yorkin huumepahikset.

Parodiaa vai tosissaan olevaa toimintaa?

Kick Ass kuulostaa ehkä hieman modatulta Fantastic 4 kohtaa Batman –elokuvalta, mutta se on jotain paljon enemmän. Elokuvan juoni on nimittäin yllättävän ennalta-arvaamaton, vauhdikas ja kiinnostava.

Alussa elokuvasta saa vahvan Spider-Man –parodia-vaikutelman, mutta pikkuhiljaa se etenee täysin omaksi tarinakseen josta ei vauhtia ja väkivaltaa puutu.

Vaikka väkivaltaa on paljon ja se on raakaa, on se tehty niin hyvällä maulla, että väkivaltakohtauksista tulee riemu ja hyvä mieli. Tämä saattaa kuulostaa sairaalta ja sitä se ehkä onkin.

Tuoreita kasvoja

Elokuvan näyttelijät ovat entuudestaan tuntemattomia sivuosassa olevaa Nicholas Cagea lukuun ottamatta. Kaikki näyttelijät osaavat roolinsa yllättävän luontevasti ja hienosti.

Elokuvan soundtrack on myös yllättävä ja hauska. Biisilajityypit vaihtelevat seikkalu- ja toimintamusiikista 60-luvun kitararenkutukseen ja jopa danceen. Kaikki nämä biisit ovat vielä erittäin hyvin elokuvan juonta tukevia.

Mitä kivaa DVD:llä?

DVD-levyltä löytyy pari bonusklippiä. Yksi on parikymmenminuuttinen dokkari Kick Assia inspiroineista sarjakuvista, toinen pureutuu leffan taiteeseen ja kolmas on perinteikäs koko elokuvan pituuden kestävä kommenttiraita.

Yhteenvetona voidaan todeta että mikäli erilainen supersankaruus, komedia ja väkivalta kiinnostaa, ei Kick Ass –elokuvaa saa missata!

Mainos