Mainos
Vuosikymmenet jatkunut peli kerää kaverukset joka toukokuu yhteen. Villi elokuva perustuu vieläpä tositarinaan.

Vuosikymmeniä toukokuun ajan jatkunut kaveriporukan hippapeli kulminoituu tähän viimeiseen vuoteen: Jerry (Jeremy Renner) on jättämässä pelin mestarina. Jerryä ei ole saatu kiinni koskaan. Panokset ovat kovat kun Hoagie (Ed Helms) kerää kaveriporukan viimeiseen peliin. Bob (Jon Hamm), Sable (Lil Rel Howery) ja Chilli (Jake Johnson) eivät usko mahdollisuuksiin, mutta kun Hoagie kertoo tietävänsä missä Jerry varmasti on, lyöttäytyy jengi tiiviiksi tiimiksi Jerryn satimeen saamiseksi. Jerry tosin osoittautuu olevan edelleen ehkä liiankin kova pala melko äärimmäisyyksiin menevässä pelissä.

Mainos

Hippa!

Jeff Tomsic ohjasi ja Rob McKittrick sekä Mark Steilen kynäilivät tämä tositapahtumista inspiraationsa hakevan isojen poikien hippapelin. Wall Street Journalissa on artikkeli kaveriporukasta, jotka ovat oikeasti pelanneet hippaa jo vuosikaudet, ja tästä lehtijutusta inspiroituneena syntyi tarina, joka ammentaa buddy-, etsivä- ja heist-leffoista. Meiningissä on jotain samaa kuin Horrible Boss -elokuvissa.

Osuvilla musiikeilla, ja energisillä jahtauskohdilla on oma jännitteensä, ja jonkun sortin vino virne pysyy katsojan naamassa koko leffan ajan. Loppupuoliskolla muutama melko överi veto iskee hauskaan hieman karheutta, ja sitä alkaa miettimään, että ehkä joskus on aika aikuistua. Tosin hahmot eivät kauaa näissä tunnelmissa makaa, ja hirtehinen juoksu saa taas vauhtia.

Elokuva ei olisi kaivannut vakavia juttuja, mutta sellaistakin on saatu sekaan. Annabelle Wallis ja Isla Fisher näkyvimpinä naishahmoina miesten älyttömässä leikissä antaa hieman taustatukea, vaikkakin kumpainenkin tuntuu olevan valitettavan alikäytettyjä tarinaan nähden. Ehkäpä jatko-osassa nähdään isomman porukan eeppisempää pakohölmöilyä?

Kiinni jäit! on typerän hauskaa tai hauskan typerää katsottavaa. Jos tämä leffa ei inspiroi katsojaa keräämään kaveriporukkaa älyttömyyksiin asti venyvään hippapeliin, niin ehkäpä sitten katsojalle on käynyt, mitä leffan hahmot tuntuvat koko ajan pelkäävän; aikuiseksi kasvamista.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Kiinni jäit!
Edellinen artikkeliJean‑Claude Van Damme huumattiin kokaiinilla Street Fighter -elokuvan kuvauksissa
Seuraava artikkeliBrawl in Cell Block 99 -arvostelu (Blu-ray) – Vince Vaughn kukistaa jopa John Wickin
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.