Mainos

Ray Stevenson esittää 1970-luvulla elelevää irlantilais-amerikkalaismies Danny Greeneä, joka ajautuu erityyppisten mafioiden leipiin Clevelandissa.
Dannya vituttaa paikallinen koronkiskuri, jonka hän antaa maistaa omaa lääkettään. Samaan syssyyn hän lyöttäytyy yhteen ganstereiden kanssa ja pian mies alkaakin saamaan paikallismafian vihat niskoilleen. Mafia yrittää tappaa miestä kaikin keinoin, mutta Reiska antaa tulla samalla mitalla ja paukuttelee mafiat valtavien räjähdysten kera taivaan tuuliin. Ressusta tulee pian mies, jota mafia ei saanut tapettua.

Danny

Tositapahtumiin perustuva Kill the Irishman on sekä mielenkiintoinen biografia, että erittäin viihdyttävä draama-action-elokuva. Ray Stevenson on saanut napattua legendaarisen Danny Greenen olemuksen haltuun täysin, ja näyttelee erittäin uskottavasti kiivasta, mutta sydämmeltään hyväntahtoista viiksivallua.

Mainos

Val Kilmer
Val Kilmer on pulskistunut roimasti takavuosien esiintymisistään. Nyt mies esittää kiven kovaa poliisia.

Elokuvan viihteellisyydestä vastaa ehdottomasti häikäilemätön väkivalta ja näyttävät räjähdykset. Vaikka leffan pari ensimmäistä räjähdystä onkin lähinnä After Effectsin tuotosta, nähdään leffassa myös oikeita valtavia sienipilviä. Nämä perustuvat vuoteen 1976, jolloin Greenen ja mafian pikku sota poiki Clevelandiin 36 vittumaista pikkupaukkua.

Puhuttelu
Christopher Walken esittää tiukkapipoista mafiavekkulia, joka himoitsee suuresti valuuttaa.

Blu-ray -kuva on kaunista ja terävää. Myös 70-luvulla kuvatut uutismateriaalit ja 70-luvun arkistokuvat näyttävät hyvältä. Vaikka eron huomaakin, ei se silti ole kovinkaan suuri ja varsinkin pienemmän television omistajat tuskin huomaavatkaan arkistokuvan suhrua.

Bonusmateriaalia ei ole, mutta kertoohan leffa jo itsessäänkin erittäin kattavasti Danny Greenen elämän tähtihetket.

KE

Mainos