Mainos

Kiivas, holtiton ja kuumapäinen nuori wannabesoturi D’Artagnan (Logan Lerman) lähtee kotoaan suureen Pariisin, jossa hän törmää lapsuudenidoleihinsa kolmeen muskettisoturiin Athosiin (Matthew Macfadyen), Aramisiin (Luke Evans) ja Porthosiin (Ray Stevenson). Miehet ovat eläköityneet sankaripuuhistaan, sillä Ranskalla ei ole sotia kenenkään kanssa.

Pian Ranskan onni kuitenkin kääntyy, sillä kuninkaan ilkeä neuvonantaja Richelieu (Christoph Waltz) haluaa kuninkaaksi kuninkaan paikalle. Hän punoo ilkikurisen juonen yhdessä Buckinghamin herttuan (Orlando Bloom) kanssa, jonka apuna toimii viehättävän vaarallinen neito Milady (Milla Jovovich). Jotta Ranskan tulevaisuus saataisiin turvattua, joutuvat neljä muskettisoturia tekemään uskomattomia urotöitä uhmaten rohkeasti oman turvallisuutensa.

Miekkailua torilla

Mainos

Kolme muskettisoturia on allekirjoittaneelle tutuin 1980-luvun tv-sarjasta, jota YLE esitti 1990-luvun alussa. Muskettisoturit-kirjaa on tullut joskus myös selailtua, sillä onhan tarinat sotureista varsin viehättäviä.

Nyt Resident Evil -ohjaaja Paul W.S. Anderson on kyhäillyt elokuvasta Matrix-henkisen slowmotionaction3D-seikkailun vaimonsa kanssa, josta ei vauhtia puutu. Rauhalliseen kasarimenoon tottuneet järkyttyvät varmasti ja vihaavat elokuvaa heti ensimetreiltä asti. Sen sijaan nopeatempoiseen ja visuaaliseen "aivot narikkaan" -actioniin tottuneet dynaamiset nuoret ovat kuin kotonaan.

Pahikset
Andersson on ottanut tuttuun tapaan vaimonsa päärooliin, jonka kiinteitä tissejä esitellään 1800-luvun korseteissa toistuvasti.

Visuaalisuudella herkutellaan ja jokaisessa kuvassa on jotain kiehtovaa katsottavaa. Elokuva on kuvattu kokonaan 3D-kameroilla ja eron jälkituotantokolmedeehen huomaa. Jokainen kuva on syvä ja kolmiulotteisuus on vahvasti läsnä. Kolmiulotteisuutta on osattu hyödyntää täysin ja leffassa tuntee olevansa kunnolla sisällä kuten kolmiulotteisesa leffassa kuuluukin olla.

Herttua

Kolme muskettisoturia on toimintaseikkailu, joka sisältää paljon Paul W.S. Andersonilta tuttuja visuaalisia ilokkeita. Tarinaltaan se on perussettiä, joka viihdyttää alusta loppuun kertaakaan pysähtymättä. Christoph Waltz tekee hienon roolisuorituksen, joka vakuuttaa kriittisemmänkin katsojan, mutta muiden roolit ovat keskitason äksönrooleja.

3D toimi hyvin elokuvateattereissa ja se toimii erittäin hyvin myös BD-versiossa.

Blu-ray-levyltä ei löydy ainuttakaan extramateriaalia, joten suurempi ja kalliimpi extended edition -paketti on varmasti luvassa puolenvuoden tai vuoden kuluttua.

KE

Mainos