Mainos

Evan (Ben Stiller) on pikkukaupungin kyläkauppias, joka omistaa seudun suurimman supermarketin. Eräs aamu hän kuitenkin järkyttyy töihin tullessaan, sillä yövartija on tapettu ja nyljetty epäinhimillisesti. Evan päättää perustaa voimattoman poliisin tueksi oman korttelivahtiryhmänsä, johon mukaan lyöttäytyy äijäseurankipeä Bob (Vince Vaughn), psykologisista ongelmista kärsivä wannabepoliisi Franklin (Jonah Hill) ja muuten vaan kaikesta innostunut afrobritti Jamarcus (Richard Ayoade). Siinä kun Evan stressaa toiminnan tärkeydestä, Bob haluaa että jokainen nauttii yhteisestä äijäajasta. Riidat kuitenkin katkeavat lyhyeen kun avaruuspredator näyttää herroille limaisen naamansa.

 

Kaupalla

Mainos

 

Korttelivahdit on puhtaasti miehiseen makuun suunnattu härski komedia. Se on kuin sekoitus irvokasta Jonah Hill -komediaa ja Men in Blackiä. Lopputulos on hauska ja toimiva. Omituinen paskapersevittu-kiroiluhuumori ei tosin ole tällä kertaa peräisin Hillin kynästä, vaan verbaalinikkailijanäyttelijä Seth Rogenin näppäimistöltä. Elokuvan huumori on toki muutakin kuin kiroilua – onneksi.

 

Autossa

 

Blu-ray-bonuksista löytyy sensuroimattomia kohtauksia, mokakooste ja kolme dokumentaarista koostetta, jotka jatkavat leffan roisia otetta ja yrittävät viedä sitä pidemmälle. Yhdessä mm. haastatellaan leffan alienia, joka ei kuitenkaan ole aivan niin hauska, mitä sitä on ollut ideoida ja kuvata.

 

Korttelivahdit on kelpo komediaviihdettä, joka kannattaa katsoa ennemmin poikain kesken, kuin romanttisen illan siivuna naisystävän/puolison kanssa.

 

KE

Mainos