Mainos

Bondurantin veljekset ovat maan parhaita viinatrokareita ja viinan valmistajia. Heidän viinat menevät 1920-luvun kieltolain aikaan kuin kuumille kiville, eikä poliisikaan pienen lahjuksen myötä kiinnostu heidän puuhistaan. Mutkia matkaan tuo kuitenkin uusi erikoisapulaissheriffi (Guy Pearce), joka haluaa 30 % siivun kaikesta sormien läpi kulkevasta rahaliikenteestä. Todellisuudessa parempi vaihtoehto olisi kuitenkin koko toiminnan lakkauttaminen. Bondurantin veljeksille tämä ei käy ja sekös aiheuttaa iljettävän konfliktin.

Hiki

Erittäin mukaansatempaava ja erittäin väkivaltainen länkkäridraama Laittomat on parasta viihdettä pitkiin aikoihin. Tositapahtumiin perustuva elokuva vaikuttaa niin tarnansa, yllätystensä kuin näyttelijäsuoritustensakin voimin.

Mainos

Erikoisapulaissheriffi

Wanhan lännen fiilis on kauniin puhtoista ja Virginian kylmyys tuntuu kalsean kuvan läpi uskottavasti. Elokuvan kuvaus ja lavasteet toimivat kympillä ja erityisen graafisesta väkivallastakin ropisee pojoja. Tämä kun tuntuu olevan 1990-luvun jälkeen kadonnut taiteenlaji kokonaan.

Deletointi

Bonuspuoli on tyhjä. Tämä on hämmentävää, sillä varsinkin lavasteista olisi mieluusti katsellut dokumentaareja.

Laittomat on pirun kova elämys menneisyydestä, joka pitää ehdottomasti nähdä!

Mainos