Mainos

Philo (Clint Eastwood) on kovanaamainen autoduunari, joka harrasti edellisessä elokuvassa (Mies San Fernandosta) paljain nyrkein taistelemista rahasta. Nyt ukko on päättänyt eläköityä mättöpuuhista ja keskittyä öljynvaihtoihin orankikirjanpitäjänsä Clyden kanssa.

Eläkepuuhat eivät pääse millään alkamaan, sillä mafia lyö sellaiset vedonlyöntirahat Philon kouraan, että vanhan kävyn on pakko suostua viimeiseen matsiin. Philon sukulaiset ja uusi kuuma tyttöystävä Lynn (Sondra Locke) yrittävät kaikin keinoin takoa järkeä vanhan miehen kalloon, mutta turhaan. Ukki tarvitsee rahaa, ja matsista sitä saa.

Autoduunarit työssään

Mainos

Any Wich Way You Can, eli suomeksi Lällärit lakoon on vuonna 1980 valmistunut äärimmäisen hidastempoinen toimintakomedia. Toiminta on nykymittakaavalla todella leimiä, mutta huumori kukkii Clintin hauskojen vittuiluletkautusten voimin. Läpän taso on tosin sitä luokkaa, että sivistynyt nasikatsoja vain huokaisee, mutta viriilin, huumorintajuisen äijän kaaliin läppä kolahtaa kuin posti luukusta.

Mies ja moottori

Visuaalisesti Lällärit lakoon ei todellakaan ole mikään herkkupala, mutta Blu-ray-levyn kuva on yllättävän kaunista ja yksityiskohtaista. Harmi vaan että suurin osa yksityiskohdista kohdistuu Easwoodin naamaan, jonka juonteita ei välttämättä olisi tarvinnut näin tarkkaan nähdä.
Bonuspuolella on tarjolla ainoastaan alkuperäinen teatteritraileri, joka mainitsee elokuvan nimen toistakymmentä kertaa.

Lällärit lakoon soveltuu Clint Eastwood -faneille ja kasarikatutappeluleffojen ystäville. Muiden kannattaa skipata tämä kiekko.

KE

Mainos