Mainos

Filosofian professor Bill (Edward Norton) on tehnyt elämässään suuren urakan päästäkseen eroon oklahomalaisista sukujuuristaan ja puheensa korostuksesta. Elämä yliopistolla on lähelä miehen unelmaa; vasta tarjottu parempi työpaikka, sivistyneet päivälliset ja täysillä fanittava kiimainen opiskelijatyttönen. Tilanne kuitenkin kääntyy ympäri, kun puhelu Oklahomasta kertoo kaksoisveljen kuolleen varsijousen nuoleen.

Kiimainen fani ja kiusallinen tilanne.

Bill lentää takaisin kotikonnuilleen vain saadakseen selville, että oletettu kuolema onkin osa maria kasvattavan kaksoisveli Bradyn (Edward Norton) suunnitelmaa. Brady haluaa, että Bill esittää viikonlopun ajan häntä, jotta hän pääsee keskustelemaan huumekuvioidensa tulevaisuudesta isojen kihojen kanssa.

Mainos

Suunnitelma ei sovi Billin kuvioihin, mutta asiat johtavat toiseen ja pian Bill huomaa todellakin sijaistavansa veljeään. Veljen kauppareissu ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, ja pian molemmat veljet ovat kyynerpäitään myöten hämmentämässä ongelmakeittoa.

Kaksoisveli ja nurmikkoharrastus

Leaves of Grass on tarina veljeydestä. Niin kovasti kuin Bill haluaakin lapsuudestaan eroon, ei hän saa itsestään pois oklahomalaisia juuria. Kun Bill saa ikävän puhelun ulkomaailmasta, alkaa hän arvottaa elämänsä asioita uudestaan. Eikä edes maalaismimmi Janet (Keri Russell) vaikuta enää niin urpolta.

Vaikka veljeysajatuksen pohjalta voisi kuvitella olevan helppoa tehdä koskettava elokuva, pohjalla ehkä oleva hyvä idea on tallottu lyttyyn elokuvan hidastempoisuuteen ja yksinkertaiseen tylsyyteen. Jopa elokuvassa tapahtuvat murhat haukotuttavat. Elokuva teki mieli kelata, mutta paremman toivossa antoi levyn pyöriä normaalinopeudella – turhaan.

Veijarit ajoneuvossa.

Leaves of Grass ei kerta kaikkiaan jätä mitään käteen, eikä sitä jaksa katsoa kunnolla edes läpeensä pitkästyneenä sairaslomalla. Elokuvan kokeminen katselunautintona vaatisi vähintään vahvan ja kiihkomielisen fanipohjan Edward Nortoniin, sillä elokuvan ainoa plussa on Nortonin täydestä menevä eläytyminen jahteen erilaiseen rooliin. Katselukimmokkeena saattaisi toimia myös marihuanan hydroviljelystä elokuvan aikana opittu pikkufakta. Muussa tapauksessa hyllystä kannattaa valita jokin muu raina.

Blu-ray:llä ei ollut erikseen ekstramateriaalia.

HL
 


plussat:
+ kiva taustaääni unen taustalle
+ Norton vakuutti
+ toimii huumeviljelyn opetusvideona

miinukset:
– tylsä
– kuiva
– pitkästyttävää
 

Mainos