Mainos

Tornipöllöperhe asustelee suloisen pehmeänä metsikön siimeksessä. Perheen pojat Soren (Jim Sturgess) ja Kludd (Ryan Kwanten) opettelevat lentämään yön pimeinä tunteina vanhempiensa valvonnassa. Kun aamu koitaa kertoo iskäpöllö taas sankarillisen iltasadun suojelijapöllöistä ja huikeista pöllöritareista.

Kun satu on luettu päättää Kludd vielä yllyttää salaa Sorenin liitoharjoituskilpailuun takapuun oksilla. Ja kuinkas käykään. Poikain lentotaito ei ole aivan sitä timanttisinta kärkeä ja molemmat siipikarjalaiset mätkähtävät mättäälle. Menee sekunti ja molemmat pöllöt kidnapataan Puhdasotuisten toimesta suureen pahaan linnaan. Kludd haluaa linnassa soturiksi, mutta Soren huomaa homman haiskahtavan puijaukselta ja päättää paeta paikasta pelastaen samalla kanssakaapatut pöllötoverinsa.

Pöllöpentu

Mainos

Legenda suojelijoista on Zack Snyderin ohjaama eeppinen, selkeästi kaikille lapsille ja Harry Potterin sekä Lord of the Ringsin faneille suunnattu elokuva. Kyseisiä leffoja on kopioitu häikäilemättömästi ja se paistaa läpi jo heti introsta. Kaikki on samaa musiikista, logoista ja miljööstä lähtien, päähahmoina toimivat vain tornipöllöt. HP ja LotR -vaikutteet tekevät leffasta eeppisen pöllöräiskintäelokuvan. Vaikutteita ohjaaja Snyder on ottanut myös omista elokuvistaan Watchmen ja 300.

Jylhät maisemat

Legenda suojelijoista on animaation edelläkävijä. Tämän kauniimpaa animaatioelokuvaa ei toistaiseksi ole vielä tehty. Yksityiskohtia on miljoonia ja kaikki fotorealistisia. On käsittämätöntä miten CGI-tekniikka kehittyy vuosi vuodelta aidommaksi. 3D-versio elokuvasta on todellinen visuaalinen elämys.

Vankina

Leffan juonesta ei kuitenkaan voi sanoa yhtä ylistävästi. Se on todella keskinkertainen ja käsittämättömän tylsä. Suurin osa pöllöistä näyttää samalta kuin klooninsa, joten jo pelkästään pöllöistä kartalla pysyminen vaatii oman energiansa. Tarina on erittäin ennalta-arvattava ja sen olisi helposti voinut kertoa kokonaisuudessaan puolessa tunnissa.

Kaikki väliaika on käytetty visuaaliseen pommitukseen, mahtaviin liitokohtauksiin, pöllökaksintaisteluihin ja ylinopeuskamerahidastuksiin… Matrixin tavoin. Näitä on kuitenkin viljelty sen verran paljon, että se alkaa jo kyllästyttämään loppua kohden.

Pahispöllö

Blu-ray -kiekolta löytyy hyvä mättö bonusmateriaalia. Paras niistä kuitenkin on Looney Tunes -uudellentuotanto Maantiekiitäjästä ja Kelju K. Kojootista. Tämäkin herkku tietysti teräväpiirtona.

Legenda suojelijoista on eeppinen pöllöräiskintä, joka sopii animaattorien ja 3D-artistien oppimateriaaliksi, mutta hyvää juonta rakastavien elokuvankatselijoiden kannattaa sitä välttää. Toivotaan että Zack Snyderin seuraava elokuva Superman: Man of Steel tulee olemaan käsikirjoitukseltaan parempi, sillä talenttia ei ohjaajalta puutu.

KE

Mainos