Mainos
LEGO Elokuva 2 -elokuva jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa loppui. Onko kaikki vielä niin nastaa kuin ensimmäisellä kerralla?

Alkuperäiseltä nimeltään The LEGO Movie 2: The Second Part sijoittuu samoihin maisemiin ensimmäisen LEGO Elokuva -leffan, LEGO Batman -elokuvan ja LEGO Ninjago -elokuvan kanssa. Ensimmäisen osan tekijät ja äänet hyppäävät takaisin puikkoihin ja tuottavat jälleen kevyen kuplivan Lego-hapostelun.

Leffan tarinassa Emmet (Chris Pratt) pelasti LEGO-maailman. Sitten ulkoavaruudesta tuli DUPLOt. Viisi vuotta myöhemmin maailma muistuttaa Mad Maxin dystopiaa. Ulkoavaruudesta saapuu jälleen muukalainen (Stephanie Beatriz) ja kaappaa mukaansa Emmetin ystävät, Batmanin (Will Arnett) ja Lucyn (Elizabeth Banks). Emmetin sydämen pamppailessa Lucylle, on hänen uskallettava lähteä kohti mystistä ja pelottavaa porrasovea.

Mainos

Samaa riemuilua kuin ensimmäisessä elokuvassa

LEGO Elokuva 2 jatkaa suoraan ensimmäisen osan lopusta ja meininki on lähes yhtä sekopäistä kuin ensimmäisessä osassa. Viiden vuoden aikahyppäyksen johdosta, myös leikin sävy on saanut aikuismaisempia värikarttoja. Taustalla pyörii kahden eri-ikäisen sisaruksen erilaiset leikkimieltymykset sekä kasvamisen teema.

Analysoituna tämä kuulostaa pirun tylsältä. Onneksi kaikki on verhoiltuna hyvin erilaisiin maisemiin kahden eri-ikäisen leikkijän mielikuvituksesta ammennettuina.

Paljon tuttua popviihteestä

Elokuva on täynnä leffaviitteitä, joten bongattavaa löytyy. LEGO Elokuva 2:ssa on mukana myös melkoisen paljon musikaaliosuuksia erittäin toimivilla kipaleilla. Tosin ensimmäisen osan Everything’s Awesome -korvamatotasolle ei ylletä, vaikka oivalluksia ja toistoakin löytyy.

Legoilu jaksaa kantaa toisenkin elokuvan verran

Legojen tarina jaksaa viihdyttää edelleen, vaikkakin se villein särmä on ensimmäisen osan ja kahden spinoffin myötä hieman pyöristynyt. Sekava happoisuus on saanut vierelleen glitterin kimallusta, joten tästäkään Lego-leffasta ei menoa ja meininkiä puutu. Mukaan on saatu jopa menoa mullistava tarinatwisti. Valitettavasti loppukolmannes elokuvasta hieman hyytyy menossa ja homma laimenee selittelyksi ja liikaa todellisuudessa pyörimiseksi.

LEGO Elokuva 2 on kelpo jatko-osa, vaikkakaan ei nouse aivan ensimmäinen osan tasolle.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
LEGO Elokuva 2
Edellinen artikkeliLevottoman hulvaton video esittelee suomalaiseen Trials Rising -pelin jälkijulkaisusisällöt
Seuraava artikkeliGTA Online sai taas uutta sisältöä – loggaudu sisään nyt, saat ilmaisen t-paidan
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
lego-elokuva-2-arvosteluLEGO Elokuva 2 on kelpo jatko-osa, vaikkakaan ei nouse aivan ensimmäinen osan tasolle.