Mainos

 Parisuhdekirjailija Jack (Christian Slater) kadottaa tuoreen vaimonsa (Sarah Ann Schultz) epämääräisten pahisten matkaan. Vuotta myöhemmin hän löytää kotinsa kellarista väärennettyjä passeja ja tukuittain aseita ja hoksaa ettei kadonnut vaimo ollutkaan sitä mitä hän luuli. Ex-vaimon työkaverit lähtevät jahtaamaan Jackia tuntemattomasta syystä, ja show on valmis. Mukana raahautuu Jackin uusi tyttöystävä (Christa Campbell), jonka pussissa arvaten ei myöskään ole kovin puhtaita jauhoja.

 

James Bondia parodisoiva alku kavahduttaa katsojaa, eikä itse leffa juuri paranna makua. Leffassa paljastetaan liikaa liian aikaisin, väkivalta on epäaitoa, toiminta tylsää eikä takakannen lupaamaa seksiä saa kuin todella vilkkaalla mielikuvituksella. Parhaiten Lies and Illusions onnistuukin kopioinnissa. Elokuvaan on hienosti poimittu kaikki elementit ja yksityiskohdat jokaisesta vastaavanlaisesta elokuvasta ja tv-sarjasta. Kohtaukset on kuitenkin unohdettu parodisoida yli, joten jää arvailujen varaan, onko plagiointi ollut tarkoituksellista.

Mainos

 

Lies and illusions on takakannen mukaan toimintakomedia. Suurimman toiminnan elokuvassa tarjoaa kuitenkin DVD-soitin, joka kieltäytyy vähän väliä pyörittämästä levyä. Viihdyttävästä osuudesta puolestaan vastaa ”Arvaa mistä leffasta tää on kopioitu”-leikki, jota voi ajan kuluksi leikkiä muiden katsojien kanssa.

 

Elokuva on erinomaista sivusilmäseurattavaa, ja soveltuukin hyvin niille jotka haluavat keskittyä mieluummin kaikkeen mahdolliseen muuhun kuin itse elokuvaan.

 

Lisämateriaalin virkaa toimittavat muutama trailerit.

 
HL
Mainos