Mainos
Espanjalaisessa nunnaluostarissa, vuonna 1347 eletään kuivakkaa elämää. Arkea piristää naisjoukkoon liittäytyvä nuoriherra.

The Little Hours perustuu löyhästi 1970-luvun nunnahassuttelu Decameroneen. Elokuva kertoo nunnaluostarista, jossa arki on aina samanlaista, ja seksualisesti turhautuneet nuoret nunnat kokeilevat Jeesuksen ja Jumalan rajoja kaikin keinoin. Kun paikallisesta ylväistöstä pakeneva nuori mies otetaan luostariin työskenetelemään kunnossapitotehtäviin, alkaa nunnien hormonit hyrräämään. Palveluspoika pääsee panemaan oikein olan takaa.

Jeff Baenan käsikirjoittama ja ohjaama The Little Hoursia kuvaillaan DVD:n kanessa hersyvän hauskaksi. Leffan oivaltava nimikin kuulostaa lausuttuna nokkelalta: “The Little Whores” – joka tietenkin kuvaa elokuvaa kaikin tavoin.

Mainos

Hersyvän hauska The Little Hours ei kuitenkaan ole. Se on hassuhko. Vitsi on eniten siinä, että voimakasta tabua väritetään rohkealla seksualisella fantasialla. Leffa on suurimmaksi osaksi draamaa ja vain osittain komediaa, vaikka sitä koomikot tähdittävätkin. Komediuden vuoksi sitä ei siis kannata katsoa.

The Little Hours on keskinkertainen romanttinen draamakomedia, joka ei syystäkään ole tehnyt elokuvateatterikierrosta Suomessa.