Mainos

Snow (Guy Pearce) on väärin perustein, syyttömänä vangittu entinen sotilas, joka ei suostu minkäänlaiseen yhteistyöhön U.S.A:n valtion kanssa. Snow:lle tarjotaan pian kuitenkin keikkaa, jossa palkkiona on hänen vapautensa. Tehtävä on yksinkertainen: "Mene avaruusasema M.S. Onelle pelastamaan presidentin tytär. Johdata hänet pelastuskapseliin ja eliminoi asema."

M.S. One on kokeellinen avaruusvankila, jonne kaikki maailman vaarallisimmat vangit on dumpattu kärsimään kohtalostaan. Vangit kuitenkin nousevat kapinaan ja tappavat ja kaappaavat kaikki henkilökunnan jäsenet. Presidentin tytär (Maggie Grace) on sattumalta samaan aikaan vankilalla suorittamassa lääketieteellistä tutkimusta.

Panttivankeus

Mainos

Lockout herätti kiinnostukseni trailerinsa ja markkinointihehkutuksensa ansiosta. Odottelin tiukkaa jännäriä, mutta toisin kävi. Lockout onkin perinteistä ysäritoimintaa kunnioittava aivoton seikkailu, jossa ei jännityksellä ole pisaraakaan pelissä.

Tämä ei silti ole huono asia. Leffassa on mukana kauan kadoksissa olleita one-linereita, huumorinauruvitsejä, äpäkkää äksöniä ja silmitöntä väkivaltaa.

Karkuun

Guy Pearce ei ole mikään toimintaleffojen karismaattisin ja samaistuttavin sankari, mutta toimii tässä leffassa ihan kelvollisesti. Naiskauneudesta vastaa yksin mm. Lost-sarjasta tuttu Maggie Grace, joka on kyllä sievä, muttei mikään ultimaattinen sulotar.

Leffan juoni on melkoista saissea. Ensin matkataan alukselle, sitten räiskitään ja lopputuloksessa ei ole epäselvyyttä. Tämä ei yllätä ja katseluelämys käy siksi varsin tylsäksi. Toinen rinnakkaisjuoni olisi piristänyt tätkin leffaa melkoisesti.

Bonuksia kiekolta ei löydy ainuttakaan kappaletta.

Mainos