Mainos

Logan poikkeaa rajusti muista X-Men-elokuvista. Se on raaka, armoton ja dramaattinen. Logan on aikuisten elokuva.

Täysin itsenäisessä Logan-elokuvassa eletään 2020-luvun loppua, jossa Wolverine on vanha mies. Hän on aiempaa kärttyisämpi ja masentunut. Miehen adamantium-luuranko vuotaa, jonka vuoksi voimat ovat kadoksissa ja Wolverine on haavoittuva. Samaan syssyyn Wolverinen on pidettävä huolta ysikymmpisestä, huonokuntoisesta professori Charles Xavierista. Pakkaa sekoittaa vielä kuvioihin ilmaantuva Laura – Wolverinen tytär.

Mainos

Logan hakee innoituksensa länkkäreistä, Old Man Logan -sarjakuvasta ja pitkien dialogien draamaelokuvista. Se ei totisesti ole pelkkää mutanttiactionia ja yliäänialuksilla lentelyä. Toimintaa Loganissa on vain muutaman taistelukohtauksen verran, joissa onneksi veri lentää ja raajat irtoilevat kuin ysärileiffoissa konsanaan. Logan on silti enemmän tarinaelokuva kuin CGI-rymistely.

Wolverinea näyttelevä Hugh Jackman on monesti ilmoittanut vetäytyvänsä Wolverinen roolista. Tällä kertaa Wolverinen rooli oli niin erilainen ja syvällinen, että mies suostui sen tekemään. Jackman kertoi uusivansa roolin vielä kerran, mikäli Wolverine ja Deadpool päätyisivät samaan tarinaan. Mikäli näin ei käy, jäänee Logan Hugh Jackmanin viimeiseksi Wolverine-rooliksi. Tämä jos mikä on hahmolle kunniakas päätös.

Leffa myydään DVD:n lisäksi kolmena erillisenä Blu-ray-painoksena; tavallisena Blu-rayna, jossa on kaikki ekstrat mukana. Mustavalkoisena Logan Noir -erikoispainoksena sekä kaiken kattavana 4K UHD -pakettina, jossa on sekä 4K-, Noir että tavallinen BD-versio.

Logan Noir on Film Noir -värimäärittelyn saanut versio elokuvasta.

4K-levyn kuva on luonnollisesti todella kliinistä ja tarkkaa. Elokuvan tehosteille on pakko nostaa hattua, sillä veriset silvontakohtaukset näyttävät jopa armottomassa 4K-resoluutiossa aidoilta. Ääniraitana hyrräävät Dolby Atmos ja DTS HD 7.1.

Elokuvan ekstrat ovat harvinaisesti tekstitetty kommenttiraitoja myöten suomeksi. Lisukkeissa nähdään lähinnä elokuvan pitkän keston vuoksi poistetut kohtaukset, osiin pilkottu making of ja haastatteluja. Koko kokonaisuus on todella mielenkiintoinen, etenkin kun Logan X-Men-elokuvan on niin erilainen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Logan
Edellinen artikkeliNeed for Speed Payback tuo mukanaan kunnollisen autonmuokkauseditorin – video
Seuraava artikkeliElokuun ilmaiset PS Plus -pelit julki – listassa mm. Assassin’s Creed ja Just Cause 3
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.