Mainos
Logitech G:n valaistusosasto esittäytyy uutukaisella Logitech Litra Beam LX -mallilla ammattilaisstriimaajien keskuuteen. Päivitetty LX-versio tarjoaa nyt myös Lightsync-RGB-valot aiemman TrueSoftin lisäksi. Onko tällainen katuvalaisin tarpeen tavalliselle tallaajalle? Valot päälle!

Pimeän syksyn aikana on hyvä vääntää tuikkuja isommalle, että ristipisto onnistuu palttinasidoksiselle kankaalle ilman suurempia ohilyöntejä. Paskahan se harrastus on, joten heitä kutimet nurkkaan sinne MiniDiscin, sekä Aromipesän viereen ja ala striimaamaan.

Siihen ei enää hyggevalaistukset riitä, vaan on saatava lisäpontta jostain muualta. Sitä tarjoaa Logitech Litra Beam LX, kaksipuolinen suoratoistovalaisin ja koko maailma näkee rasvaisen otsasi.

Mainos
Tuu pois sieltä, siellä on lähetys käynnissä

Putkea, tankoa ja johtoja

Litra Beam LX on hyvin paljon saman näköinen kuin edeltäjänsä, Litra Beam. Tukijalkaan ruuvataan kiinni suorakulmainen tanko, jonka päässä on taittuva nivel. Nivelen päässä on standardit ruuvikierteet, johon valoputki kiinnitetään joko putken päästä tai keskeltä. Putki itsessään pyörii täydet asteet ympäri ja ämpäri, nivelen antaessa lisäkulmaa. Tukitangon korkeutta voi myös säätää – tottakai.

Valotolppa on kokonaan mattamustaa ja erottuu selvästi, jos pidät kokoonpanosi väriteeman olevan esimerkiksi valkoinen. Litra Beam LX:ää ei saa muina väreinä, ainakaan toistaiseksi.

Lamppuosan kurvit ovat pyöreät, mikä tuo tiettyä rauhallisuutta työpöydälle eikä häiritse esteettistä näkökulmaa juurikaan. Näytön taakse sijoitettu Litra Beam LX näyttää ulos vain jalkansa näytön alta.

Päälliosasta löytyy tarvittavat napit, sekä valkoinen Logitechin logo. Valkoiset valonsuojukset komistavat kumpaakin puolta, lampun ollessa pois päältä.

Litrane bemu

Virta- sekä yhteysjohdot roikkuvat ikävän näköisesti lampun ollessa kiinni päästä. Johtokoukku ei tässä tilassa paljoa auta, mutta keskiosaan kiinnitettynä siitä on jotain hyötyäkin. Silloin johdot voi ajaa koukun kautta tukitangon taakse oleviin kiinnikkeisiin aina alas, tukijalan hahloon asti. USB-C-yhteysjohdon voi tietysti jättää pois ja käyttää Bluetooth-yhteyttä jolloin on yksi johto vähemmän.

Riippuvat johtopuutarhat

Valaisin on suhteellisen tukeva kun se kiinnitetään lamppuosan keskiruuviin. Valitettavasti lamppua käytettäessä päätyruuviin kiinnitettynä, se keikahtaa kumoon hyvin helposti. Varsinkin jos tukivarsi on korkeimmillaan, on kaatuminen lähes varmaa vähäisenkin kosketuksen myötä. Tukijalan pinta-ala pitäisi olla isompi ja painoa enemmän.

Lampun sisällä lamppu

Litra Beam LX:ssä on kaksi lamppua joista toinen tuottaa elokuvatason valaistusta ja toinen Lightsync-RGB antaa väriloistoa, jota voi käyttää vaikka taustavalona näytön takana niin kuin kriitikko tekee. Se toimii samalla tavalla kuin Ambilight-tekniikka mallintaen (halutessasi) näytöllä tapahtuvaa väriloistoa.

Vaihtoehtoja on järjetön määrä ja kaikkia näitä voit muokata aivan miten haluat Logitech G HUBin kautta. Lightsync-teknologia luonnollisesti synkkailee muiden, Lightsync-vehkeiden kanssa, esimerkiksi Logitech G PRO X TKL-pelinäppäimistön kera.

Mene, luo, toteuta itseäsi. Rajoja ei näköjään ole.

Etuvalon TrueSoft-tekniikka löytyi jo aiemmasta Litra Beamista ja hyvää kannattaa kierrättää. Jokaiselle rasvanaamalle löytyy oma asetus, sekä säätö mikä ei katsojaa kovin paljoa järkytä. Komeammaksi se ei tee, kuten arvion alussa oleva kriitikon kuva saattaa todistaa. Etuvalon lämpöä, sekä kirkkautta voi säätää joko G Hubista tai valosta suoraan.

Valotehoa Litra Beam LX tuottaa jopa 400 lumenia, aiemman version tuottaessa 320. Värilämpöä voit säätää aina 2700–6500K-taajuuksilla.

Litra Beam LX:n voit yhdistää ATK-laitteistoosi, joko langattomalla Bluetooth-yhteydellä tai perinteisellä USB-C-liitännällä. Yhdistämistä tietokoneeseen ei tosin tarvita, ellet halua käyttää Lightsync-RGB-valaistusta. Lampussa kun on oma virtalähde, sekä virtanamikka. Ota se siis vaikka junaan mukaan tehdessäsi kuivaa junablogia matkustamisesta Kouvolasta Uukunniemelle. Kunhan töpselille löytyy paikka.

Lightsyncillä epilepsia

Turvallista ja ekologista ajoa

Logitechin Litra Beam LX on läpäissyt tiukat UL-testit ja valoa on turvallista luukuttaa vaikka koko päivän. LEDit kuumenevat tietysti hieman, mutta vain hieman.

Lampusto on saanut CarbonNeutral-sertifioinnin, joka tarkoittaa sitä, että yritys on sijoittanut päästöhyvitysprojekteihin ja näin saanut pienennettyä tuotteen- sekä pakkauksen hiilimononjäljen pyöreään nollaan.

Tarvitsenko tämän, näin tavallisena pulliaisena?

Jos olet aloitteleva striimaaja, on olemassa paljon halvempiakin vaihtoehtoja naamavärkin valaistukseen, sillä Litra Beam LX:stä saa pulittaa pari kymppiä alta kahden sadan. Jos haluat käyttää laitetta näytönmallintajana, eli Ambilight -mielessä, on tässä erinomainen vaihtoehto. Kriitikko tulee käyttämään näistä ehdottomasti eniten jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Litra Beam LX ottaa osumaa arviopisteissä johdotuksesta, jota ei mielestäni ole mietitty ihan maaliin asti, kun lamppu on kiinni päästä, eikä keskeltä. Tiksi- ja niksipirkkalaiset varmasti saavat johtokaaoksen kuriin omilla virityksillään, mutta siihen ei pitäisi olla tarvetta. Kuitenkin takavalona käytettäessä johdot ovat piilossa kuin perussuomalaisten osallistuminen ilmastotoimiin.

Mainos