Mainos

Eletään vuotta 2074. Mafia nappaa sen toimintaa hankaloittavia ihmisiä ja lähettää ne lailla kiellettyä aikamatkailua käyttäen 30 vuotta taaksepäin, jossa palkkatappajat odottavat uhrejaan tietyllä kellonlyömällä ja niittaavat säkkipäiset ihmiset pois elävien kirjoista. Joe (Joseph Gordon-Levitt) on palkkatappajista kovin ja kunniakkain. Hän ei jää murehtimaan urheraan tai vatvo muutenkaan mennetä. Tilanne kuitenkin muuttuu turvallisesta tappajan arjesta kun eräänä päivänä hänen työvuorollaan surmattavaksi tulee hän itse, 30 vuotta vanhempana (Bruce Willis). Tulevaisuudessa looppitoiminnan on ottanut haltuun uusi tuhma mafiapomo, joka päättää lopettaa kaikkien kerralla kaikkien looppereiden loopit.

Teurastus

Looper on poikkeuksellinen elokuva, poikkeuksellisen hyvällä tarinalla. Sen tulevaisuudenkuva on viehko, sillä se edustaa nykyisyyden kaltaista aikaa, jossa vain pienet yksityiskohdat ovat muuttuneet. Tilanne on lähinnä ghettoistuinut kuin scifistynyt. Looperin tarinassa on monta puolta ja twistit ovat aidosti yllättäviä. Kokonaisuus on erittäin onnistunut.

Mainos

Willis

Elokuvan casting on onnistunut hienosti. Elokuva kertoo Joen tarinan suurimmaltaosin Gordon-Levittin näkökulmasta, jolloin Bruce Willisin esiintyminen jää aikalailla taka-alalle. Tilanne on kuitenkin kompensoitu meikkaamalla Gordon-Levitt Willisin näköiseksi. Allekirjoittanut ihmetteli aluksi pitkään, että mikä Joosepissa on pielessä, kunnes tajusi silmien värin, nenän, kulmakarvojen ja korvien olevan maskeerattu huomattavan aidon oloisesti Willisin näköiseksi. Gordon-Levitt on joutunut myös omaksumaan vahvan Willisin näyttelytavat, jossa mies onnistuu todella vakuuttavasti.

Naikkonen

Bonuslaatikon sisältö koostuu lähinnä viisi- ja kahdeksanminuuttisista haastattattelupätkistä, joissa vilkuillaan kulisseihin. Poikkeuksellisesti poistetut kohtaukset hämmentävät, sillä poistettua klippiä on tungettu BD-kiekolle jopa 40 minuuttia!

Looper on parasta scifiä, jota on nähty sitten Prometheuksen. Sitä ei kannata missään nimessä jättää katsomatta.

Mainos