Mainos

Frodo (Elijah Wood) on pieni hobbitti, joka saa käsiinsä mystisen sormusten sormuksen. Tuo mystinen sormus pitää sisällään uskomattomat pahuuden voimat ja väärissä käsissä se olisi kaikille kohtalokas. Vanha, viisas Velho Gandalf (Ian McKellen) opastaa Frodoa tuhoamaan sormuksen, mutta sen voi tuhota vain siellä missä se on taottu. Alkaa suuri kolmen elokuvan mittainen seikkailu Mordoriin, jossa paha vallitsee erehdyttävästi naisen sukuelimen näköisen pahan valvovan silmän alla.

J.R.R. Tolkienin menestyskirjaan perustuva Peter Jacksonin ohjaama menestystrilogia julkaistaan nyt kymmenen vuotta ensimmäisen elokuvan ensi-iltansa jälkeen mahtipontisena Blu-ray-laatikkona. Tämä pahviboxin ketale ensinnäkin painaa jo huimat 800 grammaa ja sisältää juurikin sitä itseään. Laatikko sisältää kolme leffaa melkein nelituntisina teräväpiirtoversioina ja jumalattomasti ekstraa.

Kohtuuton 15-levyinen paketti sisältää myös 9 DVD-levyä, jotka sisältävät yli 26 tuntia elokuvan tekovaiheista kertovaa bonusmateriaalia, johon lukeutuvat myös harvinaiset elokuvantekijä Costa Botesin dokumentit.

Mainos

Mahtipontiset maisemat

Itse leffasta on turha enää kymmenen vuotta myöhemmin alkaa kritisoimaan mitään, eikä tarvitsekaan. Elokuvat ovat klassikoita sellaisinaan. Tarina toimii, efektit toimivat, äänet toimivat, lavastus, puvustus ja näyttelijätkin vaan toimivat. On leffoissa omat huonotkin puolensa, kuten käsittämättömän hidas ja raskaasti seurattava tempo ja hulvattomat klaffivirheet.

Kunnon LotR-fani ostaa tämän boxin ja on siihen ertittäin tyytyväinen. Tämän enempää LotR:ia ei vain voi saada ja tässä on kaikki mitä tarvitaan. Jopa 6.1-kanavainen häviötön ääni tyydyttää vaativammankin LotR-fanin. Faneille siis pakkohankinta, muille joko tutustumisen arvoinen tai puhtaasti täysin yhdentekevä.

KE

Mainos