Mainos

Lupin III on Kazuhiko Katon piirtämä ja kirjoittama manga-sarja, joka kertoo herrasmiesvaras Arséne Lupinista ja tämän kumppaneista heidän kiertäessään ympäri maailmaa elättäen itsensä varastelemalla.

 

Lupin III: Castle of Cagliostro alkaa kohtauksella, jossa Arsene Lupin III ja Daisuke Jigen pakenevat Monacossa kasinon kassa mukanaan, mutta saavat pian huomata rahojen olevan väärennettyjä. Väärennetyt setelit johtavat kumppanukset Cagliostron herttuakuntaan, jossa sijaitsee maailman kuulu rahaväärentämö, joka on tuottanut historian alkuhämäristä asti kuuluisaa "vuohirahaa". Cagliostrossa Lupin III tapaa viehettävän Clarissen, jota paikallinen herttua pitää vankinaan. Tästä alkaa jännittävä seikkailu, joka vie Lupinin selvittämään Cagliostron synkkää historiaa.

Mainos

 

Ensimmäinen Lupin III manga julkaistiin jo vuonna 1967 ja vaikka Lupin III: Castle of Cagliostro on vuodelta 1979 ei sitä juurikaan huomaa elokuvaa katsellessa. Piirtojälki sopii hyvin eurooppalaiselle katsojalle, sillä se on hyvin samanlaista mitä Tintin seikkailuissa. Vaikka maisemat ja tarina ei ole yhtä mielikuvituksellista mitä myöhemmin on totuttu näkemään Hayao Miyazakilta saa elokuva silti pidettyä katsojan otteessaan 110 minuuttisen – tässä Miyazaki on aina ollut vahvimmillaan. Elokuva on täynnä toimintaa ja hauskoja tilanteita ja se sopiikin hyvin koko perheelle. (ei kuitenkaan ehkä aivan perheen pienimmille)

 

Jos haluat viettää vajaan pari tuntia laadukkaan animaation parissa tai haluat vain tsekata Hayao Miyazakin esikoisohjauksen et varmasti tule pettymään. Tähän DVD-julkaisuun olisi voinut kuitenkin lisätä hieman extroja, sillä nykyisellään se ei niitä sisällä, materiaalia olisi varmasti ollu riittävästi tarjolla.

 

OK

Mainos