Mainos

Machete (Danny Trejo)on ikääntyvä ja yksinäinen meksikolainen soturi, joka elelee laittomana maahanmuuttajana Texasin rajoilla. Texasin ilkeä senaattori (Robert De Niro) kätyreineen haluaa kitkeä laittoman maahanmuuton, joka hidastaa hänen rahantuloaan ja huumebisneksiään. Hän haluaa kitkeä vartavasten myös vittumaisen nilkkakahleen Macheten pois päiviltä, yhdessä huumeparoni Torrezin (Steven Seagal) kanssa.

Machete puolestaan haluaa vain elellä rauhassa ja ajella prätkällään, mutta nahkeat texasilaiset saavat Macheten ajatumaan yksinäisen teurastajan saappaisiin. Avukseen runsasviiksinen Machete saa tacokioskinpitäjä  Luzin (Michelle Rodriguez), narkkarityttö Aprilin (Lindsay Lohan) ja maahanmuuttoviraston agentti Sartanan (Jessica Alba). Kaikki nämä haluavat myös rakastella varovasti Macheten kanssa, mikäli tilaisuus vain koittaa…

Huumeparoni
Entinen toimintatähti, nykyinen huumeparoni Steven Seagal.

Mainos

Machete tekee kunniaa 1970-luvun härskeille eksploitaatioelokuville, sekä visuaalisesti, kerronnallisesti että väkivallallisesti. Meininki on rumaa, veristä, machoa ja seksikästä. Naisille ei siis mitään herkkua katseltavaa.

Machete

Leffaa tähdittävä Danny Trejo tunnetaan kymmenistä pahismiesten rooleista ja kerrankin Trejo saa ihka oman elokuvansa, jossa hänen rumuus pääsee oikeanlaiseen elementtiin. Miehen näyttelijän kyvyt ovat rajalliset, mutta vaatimaton vihaisen naaman näytteleminen sujuu Trejolta kuin tanssi.

Leffan kärkitähdet De Niro ja Alba ovat kirkkaasti eri tason näyttelijöitä, mutta heidän roolinsa ovatkin tärkeimpiä. Michelle Rodriguez vetää jälleen vakioroolinsa kovana mimminä, eikä häntä muunlaisessa roolissa voisi kuvitellakaan. Lindsay Lohanin tärkeintä antia leffassa on tissit, jotka hän avoimesti tuo julki yhdessä monen muun naisnäyttelijän kanssa.

Eikäpä ole halpaa ollut tehdä meganäyttelijöiden b-rainaa, sillä 10 miljoonaa dollaria on hassattu leffaa tehdessä palamaan… kirjaimellisesti.

Horo
Machete -elokuva tarjoilee paljon tissejä. Tässä yhdet niistä.

Machete pohjautuu Grindhouse -elokuvassa nähtyyn traileriin, jonka ohjaaja Robert Rodriguez halusi tehdä kokopitkäksi elokuvaksi. Idea hyvä, toteutus kuraa? Ei aivan. Leffa onnistuu yllättämään, sillä oletusajatuksena trailerista ja kansikortista voisi kuvitella jotain shittiä. Leffan meininki on täysin järjetöntä, mutta myös viihdyttävää. Juoni kulkee yllätyksettömästi, mutta vauhdikkaasti kohti lopputaistelua. Naisille Machete ei kuitenkaan ole tarkoitettu, sillä kyseessä on puhtaasti pehmopornoväkivaltatrilleri. Haulikko käteen ja aivot narikkaan…

Senaattori

Blu-ray pitää sisällään itse leffan lisäksi muutaman poistetun kohtauksen ja Sonyn uuden valtin; yleisön kommenttiraidan. Leffan voi näiden lisäksi katsella myös movieIQ+sync -moodissa, joka tarjoilee pientä extraa leffan ohella.

1970-luvun splattereistä ja Grindhouse-mätöstä diggaaville miehille Machete on oivaa illanvietettä. Naiset välttäkää tätä tuotetta ja katsokaa vaikka Kaukorakkautta.

KE

Mainos