Mainos

Max (Mel Gibson) elelee koiransa kanssa kulkurin elämää Australian aavikoilla ja yrittää tulla toimeen. Kaikki mitä he tarvitsevat elääkseen on polttoaine.

 
Max törmää aavikolla pienhelikopterin piloottiin, jonka kanssa tämä hioo diilin. Kopterikuski näyttää missä on iso öljypumppaamo ja pääsee sen jälkeen vapauteen. Öljypumppaamon omistaja on kuitenkin sadistinen lihaskimppu, joka hyökkää naapuripumppaamon kilttien asukkien kimppuun. Max päättää ojentaa auttavan kätensä ja auttaa hyvikset karkuun, parempaan paratiisiin.
 
Tarkkailu
 
Ensimmäinen Mad Max oli jättimenestys Australiassa, mutta Yhdysvalloissa se ei herättänyt kiinnostusta. Vahva aussiaksentti ja omituinen miljöö ei kiinnostanut. Warner Bros. Picturesin tuottajat näkivät kuitenkin leffassa todellista potentiaalia ja päättivät rahoittaa jatko-osan. Jatko-osa suunnattiin kuitenkin puhtaasti Pohjois-Amerikan markkinoille, joten alkuperäisestä Mad Max -elokuvasta ei puhuttaisi mitään. Elokuvan nimeksi päätettiin antaa siksi The Road Warrior – Asfalttisoturi.
 
Letka
 
Siinä missä ensimmäinen Mad Max oli retrofuturistisen koominen, onnistuu toinen osa olemaan jo huomattavasti uskottavampi ja juonellisesti merkittävästi parempi. Leffan sivuhahmoilla on syvyyttä paljon nykyleffoja enemmän ja tarina koukuttaa yksinkertaisuudesta huolimatta toden teolla.
 
Pahis
 
Blu-rayn lisämateriaalit koostuvat elokuvan tarinan esittelystä, kommenttiraidasta ja trailerista. Making of olisi taas kuumottanut, mutta minkäs teet.
 
Asfalttisoturin Blu-rayn kuvanlaatu on jäätävän kovaa, ottaen huomioon leffan iän. Jos se ei vielä löydy DVD-versiona, voi BD:n ostoa tai ainakin vuokraamista suositella hyvinkin lämpimästi.
Mainos