Mainos
Eletään retrofuturistista tulevaisuutta joskus 1979 vuoden tulevaisuudessa. Mitä aikaa se sitten ikinä onkaan. Kaupungit ovat korruptoituneita ja raunioituneita. Maanteitä hallitsee yksi moottoripyöräjengi, joka rötöstelee ja pakottaa ihmisiä ajamaan ojaan. Poliisi on voimaton. Prätkäjengi luulee olevansa maanteiden kuninkaita, kunnes he menevät rähinöimään maantiepoliisi Max Rockatanskyn (Mel Gibson) perheelle. Max suivaantuu ja lähtee vaaralliselle oman käden kostoretkelle, titteleistä välittämättä.
 
Gibson
Mel Gibson on ikääntynyt merkittävästi tästä, lähes vauvakuvasta.
 
Mad Max 1 on elokuva, joka sai Suomessa 1980 ja -90-luvulla huonosti näkyvyyttä. Sen jatko-osia sen sijaan paukutettiin tv:stäkin usein. Ensimmäinen Mad Max on tuotettu Australiassa ja sen vuoksi Blu-ray:ltäkin on valittavissa vain amerikan murretta ymmärtäville yhdysvalloiksi dubattu versio. Noh… turkulaisena sen ymmärtää, että pitäisihän tämäkin murre suomentaa muille suomalaisille, jos se olisi elokuvan ääniraitana.
 
Räjähdys
 
Ensimmäinen Mad Max teki Mel Gibsonista sellaisen tähden kuin hän on nyt. Eikä ihme. Miehen eläytyminen on huippuluokkaa. Maxin hahmoon pystyy samaistumaan helposti, vaikka dialogi onkin varsin köyhää.
 
Elokuvan tuotanto on muutenkin halvan näköistä ja ymmärtäähän sen, kun kyseessä on kuitenkin pienen budjetin kokeellinen maantiescifielokuva. Rahaa leffan tuotantoon on poltettu vain 650 000 dollaria. Lopputulos on kuitenkin ihan kivaa katseltavaa ja Blu-rayn kuva tuo tämän todella hyvin iholle. Näinkin vanhasta leffasta on saatu uskomattoman terävää ja yksityiskohtaista settiä teräväpiirtolevylle.
 
Pahis
Leffan pahiksella on viehättävä blondi etutukka. Se hulmuaa elokuvan tullissa todella seksikkäästi. On todella kummallista, ettei muoti ole rantautunut vieläkään Eurooppaan.
 
Bonuslaatikosta löytyy vain ja ainoastaan alkuperäistraileri. Se on nostalginen, sillä sitä ei ole Suomen elokuvateattereissa tai tv:ssä näytetty koskaan.
Mainos