Mainos

David Attenboroughn hostaamat dokumentit ovat klassikkoja jo syntyessään ja niin on tälläkin kertaa. Nyt vuorossa on maapallon ehkä ihmeellisin saari Madagaskar.

Miksi Madagaskar on sitten niin ihmeellinen? No siksi, että kun se miljoonia vuosia sitten irtaantui Afrikasta, alkoi se välittömästi luomaan täysin omaa luontoaan, niin kasvien kuin eläinkunnankin osalta. 80 % Madagaskarin saarella elävistä eliöistä ei esiinny missään muualla planeetallamme ja tämä jos jokin on ihmeellistä!

Kameleontti

Mainos

David Attenborough kertoo vanhalla ja hentoisella, mutta elämänmakuisella äänellään tujuja faktoja saaresta, sen muodosta, rakenteesta, kasveista ja eläimistä. Miehen ääni on niin vakuuttava, että katsoja imeytyy välittömästi herran haltuun ja dokkari kietaisee mukaansa.

Pelkkä Attenboroughin äänihuulten värinä ei kuitenkaan toimi magneettina, sillä erittäin laadukas audiovisuaalinen riemunräike toimii 90 %:na koukkuna. BBC:lle tyypilliseen tapaan dokkari on kuvattu erittäin näyttävästi ja työkaluina on olleet parhaiden HD-kameroiden lisäksi myös parhaat HD-ylinopeuskamerat, timanttiset mikrofonit ja helikopterit. Näiden avulla saadaan sellaista raakameteriaalia, jota kelpaa editissä työstää. Lopputulos on järkyttävän hienoa luontoaineistoa jälkiäänitetyllä 5.1 -masteraudiolla.

Tipunen

Madagaskar-dokkari ei tietenkään nojaa pelkään visuaalisuuteen, vaan David Attenboroughin kertoma fakta luo sellaisen tieto-oksennuksen, että jokaisen jakson jälkeen tuntee olevansa ainakin 100x viisaampi kuin tunti sitten. Ja näin todella on. Jaksoja ei voi tämän takia katsoa kuin yhden kerrallaan, sillä muuten aivot yksinkertaisesti sulavat.

Madacascar – Maa jossa evoluutio villiintyi on täydellinen luontodokumenttisarja, jota ei missään tapauksessa kannata ohittaa.

KE

Mainos