Mainos

Sirkuksessa B-luokan taikurina työskentelevällä Oscarilla (James Franco) on ongelma. Hän on ihastunut voimamiehen vaimoon. Kun tämä eräänä myrskyisenä yönä selviää voimamiehelle, joutuu Oscar pakenemaan. Ja kuinka ollakaan, myrskyinen pakoretki imaisee hänet suoraan Ihmemaa Ozin uskomattomaan maailmaan, jossa häntä pyörittävät muiden asukkaiden lisäksi kolme noitaa: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ja Glinda (Michelle Williams). Noitien ja maailman pyörityksessä Oscar joutuu vaikean valinnan eteen; haluaako hän olla pelkästään suuri ja mahtava, vai edustaako hän kuitenkin myös hyvyyttä? Tästä on pohjimmillaan kyse Mahtavassa Ozissa.

Nukke

Mahtava Oz ei ole uudelleenfilmatisointi Ihmemaa Ozista. Vaikka ympäristö on sama, on tarina vanhaa versiota intensiivisempi ja aikuismaisempi. 3D luo elokuvaan paikoittain jopa niin paljon syvyyttä, että pienimmille ja herkimmille saattaa lirahtaa muutama pisara housuun. Tästä syystä elokuvan ikärajaksi onkin asetettu 12 vuotta.

Mainos

Emerald City

Vaikka maailman luomisessa onkin onnistuttu, näyttelijät osaavat asiansa ja tarina toimii, ei elokuva silti saa sydäntä pakahtumaan. Jotain jää puuttumaan, niinkuin lähes poikkeuksetta vanhaan elokuvaan tai tarinaan pohjautuvassa elokuvassa käy.

Elokuva kannattaa katsoa, mutta vuosittaisen perinnekatsomisen asemaa se tulee tuskin missään perheessä saamaan.

Bonuspuolelta löytyy vain mokakooste ja dokumentti Disneyn matkasta Oz-elokuvan tuotantoon.

Mainos