Mainos
Epätoivoinen perheenisä Jeffrey (Nikolaj Coster-Waldau) tappaa asumuserossaan olevan vaimonsa ja pari läheisintä työtoveriaan. Hän pakkaa kaksi pientä tytärtään Mersuunsa ja lähtee ajelemaan päämäärättömästi lumituiskuun. Arvatenkin auto suistuu tieltä, jonka seurauksena alkaa kolmikon patikointireissu. Yllättävän läheltä löytyy hylätty mökki, jonne perhe asettuu asumaan.
 
Viisi vuotta myöhemmin Jeffreyn kaksoisveli Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) saa etsinnöilleen vastinetta, kun molemmat tyttäret löydetään laihtuneina ja hyvinkin eläimellisinä mökistä. Lucas ja tämän avopuoliso Annabel (Jessica Chastain) adoptoivat tytöt, mutta jokin mökissä vallinnut paha henkonen ei suostu päästämään tyttösistä irti.
 
Mersu
 
Mama on Guillermo Del Toron vanhaan lyhytelokuvaan perustuva kauhutrilleri, joka kertoo äidin rakkaudesta ja epätoivosta. Kyseessä on pirun intensiivinen ja jännittävä kauhukokemus, joka ei potentiaalistaan huolimatta ole niin järkyttävä kuin sopisi toivoa.
 
Isäpuoli
 
Elokuvan paha henki on paljon laimeampi tapaus, mitä alku antaa ymmärtää, eikä loppuratkaisun laimeus miellytä allekirjoittanutta lainkaan. Myös tarinassa on hienoisia aukkoja ja epäloogisuuksia, jotka pilaavat hyvän potentiaalin.
 
Kaikenkaikkiaan Mama on kuitenkin hyvää kauhuviihdettä, joka saa kämmenet hikoamaan, eikä taatusti päästä otteestaan.
 
Tyttö
 
Bonuspuolisko on heikohko, mutta sieltä löytyy mielenkiintoinen katsaus elokuvan maskeeraukseen ja pahan hengen toteutukseen. Ekstrat kannattaa luonnollisesti katsoa vasta itse leffan jälkeen, sillä bonukset ovat pullollaan spoilereita.
Mainos