Mainos

Perheen isä Leo (Gael Garcia Bernal) on menestyvä IT-miljonääri ja hänen vaimonsa Ellen (Michelle Williams) on terveyskeskuslääkäri. Äiti Ellen tekee pitkiä ja rankkoja yötöitä ja Isi Leo reissaa paljon liikematkoilla Thaimaassa. Heidän 10-vuotias tyttärensä Jackie (Sophie Nyweide) kärsii tästä kovasti, ja pikkuhiljaa tykästyy enemmän ja enemmän itämaiseen lastenhoitajaansa, jonka omat lapset ovat myös kaukana, toisella puolella Tellusta.

Mainos

 

Ruotsalainen menestysohjaaja Lukas Moodysson on päästetty tekemään koskettavaa dokumenttitaidetta, jonka hän on itse myös käsikirjoittanut. Näyttelijävalinnat ovat menneet täydellisesti nappiin, sillä elokuvan tähdet vetävät lähes dokumentaarisen uskottavasti elokuvan tarinan. Hahmoihin voi todella samaistua, ja pahimmillaan ahdistuneisuus on kovasti iholla. Moodysson on luonut ahdistavan, mutta toivonpilkahduksen täyttävän kertomuksen vastuusta, köyhyydestä, rikkaudesta ja rakkaudesta. Kovasti Babelia muistuttava elokuva on kovan draaman ja taiteen ystäville pakko hankinta, mutta ne joiden mielestä Gossip Girl on parasta antia, kannattaa pysyä tästä kauempana.

 

 


 

Arvostelussa ollut Blu-ray -versio esittää elokuvan aidossa elokuvateatterin hengessä, kauniin täyteläisellä kuvalla ja kultakorvia hemmotellaan (taas SandrewMetronomen tyyliin) DTS HD Master Audion voimin, jonka dynamiikka on vertaansa vailla. Bonuksia jäi allekirjoittanut kaipailemaan, mutta tuskinpa tämän leffan kohderyhmä katselee leffaa puffaavia Making of -koosteita tai trailereita koskaan..

 

 

 

 

KE

 

Mainos