Mainos

Kaukaisella Krypton-planeetalla hyvntahtoinen alustensuunnittelija Jor-El (Russel Crowe) ja tämän vaimo Lara (Ayelet Zurer) saavat ensimmäisen kryptonilaisen biologisen lapsen vuosisatoihin. Kryptonin asukkaat ovat kuitenkin kuluttaneet koko planeettansa elivarat loppuun ja kajonneet jopa sen ytimeen, jonka vuoksi Jor joutuu lähettämään vastasyntyneen poikansa lähimpään, parhaaseen mahdolliseen suojapaikkaan, meidän Maapallollemme. Maapallolla Kal-El (Henry Cavill) nimetään Clark Kentiksi. Clark on kuitenkin yli inhimillisten voimiensa takia koko lapsuusikänsä hylkiö, mutta kun aikuisikä koittaa, löytää Clark vanhempiensa viestin, joka paljastaa syyt hänen kyvyillensä. Näille taidoille tuleekin pian käyttöä, kun pahat mielessä oleva, aikoinaan karkoitettu kenraali Zod (Michael Shannon) hyökkää maahan rakentaakseen rakastamansa kotiplaneettansa uudelleen.

Kusessa

300, Watchmen ja Sucker Punch -elokuvistaan tuttu, visuaalisuuteen vahvasti panostava ohjaaja Zack Snyder on uusimman Teräsmies-leffan puikoissa ja näyttää nyt Hollywood-pomoille ja Teräsmiestä rakastavalle kansalle, miten supersankareiden supersankari päivitetään 2010-luvulle. Snyder onkin kelpo valinta ohjaajaksi, sillä Man of Steel toimii niin visuaalisuutensa, hahmojensa kuin kuvauksen ja käsikirjoituksensakin osalla. Vaikka leffalle kertyy kestoa melkein kaksi ja puoli tuntia, ei elokuva jurnaa paikallaan hetkeäkään, vaikka suvantojakin mahtuu mukaan reilusti.

Mainos

Lois Lane

3D näyttää myös parhaimmalta hetkeen ja tuokin erittäin paljon lisäarvoa leffalle. 3D-vastarinnasta kärsivät ihmiset menettävätkin 2D-versiota katsellessaan puolet elämyksestä. Tämä toimii myös Blu-ray 3D-versiossa todella hyvin. Ruudun koko tietysti vaikuttaa merkittävästi toteutuvaan efektiin.

Elokuvan casting pitää sisällää kovia Hollywood-staroja, jotka raudan lujalla ammattimaisuudellaan tuovat hyvin paljon uskottavuutta kehiin. Myös onttoina olevat sivuhahmot onnistuvat olemaan mielenkiintoisia ja uskottavia, esim. Daily Planetin päätoimittajaan on hyvin helppo samaistua.

Man of Steel on helposti parasta supersankariviihdettä tänä vuonna. Taustajoukoissa häärivä Batman-ohjaaja Christopher Nolan vastaa puoliksi tarinasta, ja kuten arvata saattaa löytyy siitä syvyyttä yhtä paljon kuin Dark Knight -elokuvista. Vaikka leffan juonissa onkin syvyyttä, on siinä myös helposti lähestyttävää toimintaa ja aitoa action-viihdettä. Teräsmiehen originaali tarina on tuotu hienosti esiin uudella tavalla, ollen silti edelleen uskollinen alkuperäiselle.

3D
Jos kaapista löytyy 1980-luvulla suosionsa huipussa olleet sinupuna-3D-lasit, voi niiden avulla katsoa tätä kuvaa 3D:nä.

Blu-ray-bonuksista löytyy muutama puolituntinen dokumentti elokuvan teosta. Nämä ovat poikkeuksellisen mielenkiintoisia, sillä niissä ei juurikaan nähdä työryhmää kehumassa toisiaan, vaan totista työntekoa. Yksi dokumenteista käsitteelee mm. pelkästään erikoistehosteita ja mielenkiintoisin dokkari pelkästään Henry Cavillin punttikuuria. Kovasti Jeesus-viittauksistaan haukuttua näkökulmaa perustellaan myös yhden lisukkeen sisällössä.

Kukaan Teräsmies-fani ei voi olla tykkäämättää tästä pätkästä ja Man of Steel on ehdottomasti Man of the Year! Can't wait the Batman vs. Superman!

Mainos