Mainos

Tim Burtonin vuonna 1996 ohjaama scifi -sekoilu Mars Attacs! on vihdoin julkaistu myös Blu-ray versiona.
Elokuvassa massiivinen lauma piilossa elänneitä marsilaisia saapuu lentävine lautasineen maapallolle kiusaamaan ihmispoloisia. Jenkit toki luulevat että marsilaiset tulevat rauhan aikeissa, mutta karu totuus palajastuukin yllättäen kun vihreät miehet alkavat tulittamaan ihmisiä, rakennuksia ja monumentteja. Vihreät pikkumiehet ovat haastavasti voitettavissa, sillä ylivoima on valtaisa, eikä lentäviin kiekkoihin tehoa edes imisen tekemät luodit, saatika ydinohjukset.

Palavat karjaelikot

Mars hyökkää alkaa rehellisesti 60-luvun scifi -leffoja kunnioittavalla yliampuvalla otteella, eikä se missään vaiheessa yritä olla vähääkään realistinen. Suuri viihde on pääasia ja sitä elokuva tajoileekin onnistuneesti koko kestonsa ajan.

Mainos

Marsilaiset isoine aivoineen

Visuaalinen ilme on hieman vanhentunutta, mutta paikoitellen silti kaunista. Graafinen tyyli on hauskan sarjakuvamaista, vaikka kyseessä onkin live-action -leffa.

Kuvaus on veikeää ja leffan näyttelijäkaarti koostuu pelkästään nimekkäista staroista kuten mm. Jack Nicholson, Glenn Close, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Michael J. Fox, Sarah Jessica-Parker, Natalie Portman ja jopa Tom Jones. Ei jää siis epäselväksi että osaako näyttelijäkaarti hommansa.

Jack Nicholson Yhdysvaltain presidenttinä

Äänipuolesta vastaa Danny Elfman, jonka 60-lukuhenkinen soundtrack luo aivan oman tunnelmansa. Ääniefektipuolella jytisee vallan kiitettävästi, eikä kuvanlaadussakaan ole mitään vikaa. Tosin vanhahtavat 3D-animaatiot näyttävät nykytehosteisiin verrattuna yllättävän kököiltä.

Bonuksia teräväpiirtokiekolla ei ole lainkaan.

KE

Mainos