Mainos

Martha (Elisabeth Olsen) on erittäin traumatisoitunut nainen joka pakenee vaarallisesta kommuunista, jota hallitseva Patrick (John Hawkes) harjoittaa keskellä maaseutua, kaukana sivistyksestä.

Martha tulee järkiinsä ja onnistuu pakenemaan suuren metsän läpi huolto-asemalle, jonne hän soittaa siskonsa (Sarah Paulson) avuksi. Lucy-sisko vie kaksi vuotta kadoksissa olleen siskonsa omalle mökilleen, jossa hän yhdessä miehensä kanssa yrittää kotiuttaa Marthaa takaisin normaailiin elämään. Kulttihistorian raaka menneisyys on kuitenkin niin raju, että Martha menee päivä päivältä vain huonommaksi.

Martta

Mainos

Martha Marcy May Marlene on jämäkkä trilleri, joka alkuasetelmaltaan lupaa pitkäpiimäistä ja unettavaa kertomusta, mutta onkin jotain aivan muuta. Elokuva nappaa onnistuneesti heti mukaansa ja pitää tiiviisti otteessaan koko kestonsa ajan. Hyvin leikattu ja rytmitetty ahdistava trilleri pistää ajattelemaan ja saa varsinkin naiskatsojan ahdistumaan useassa kohtauksessa takuuvarmasti.

Patrikki

Blu-ray-ekstroista löytyy Marthan tarinan alku, joka paljastaa 13 minuuttia kestävän lyhytelokuvan voimalla miten kaikki alkoi. Juuri tämä lyhäri pamautti Martha Marcy May Marlene -elokuvan tuotantoon. Bonareista löytyy myös kulissien takaista puuhailua ja musiikkivideon.

Martha Marcy May Marlene on ahdistava mutta kiinnostava trilleri, jota ei pidä jättää katsomatta.

KE

Mainos