Mainos

Matka maan keskipisteeseen on Jules Vernen klassikkoromaaniin perustuva koko perheen seikkailuelokuva, jossa romaanin tapahtumat on siirretty nykypäivään.
 
Työhönsä uppoutunut professori Trevor Anderson (Brendan Fraser) saa hoitoonsa veljenpoikansa Seanin (Josh Hutcherson) koululaisten loman ajaksi. Lomasta ei kuitenkaan tule tavanomainen, kun Trevorin työpaikan tarkkailupallukat alkavat vilkkua villisti. Kaksikko matkaa välittömästi Islantiin tutkimaan tilannetta. Paikan päällä he tutustuvat nuoreen oppaaseen (Anita Briem), joka lähtee heidän mukaansa etsimään havainnointipistettä.
 
Ukonilman yllättämänä kolmikko joutuu pakenemaan luolaan, jonka suuaukko luonnollisesti romahtaa. Luolan uumenista löytyy kuitenkin yllättävä reitti, joka johtaa suoraan maan uumeniin ja ytimeen. Aivan kuten Jules Verne on kirjoittanut. Ytimessä he kohtaavat seikkailua, vaaraa, muistoja ja yllättävää ihmistenvälistä kipinää.

Taianomainen keskus
 
Elokuvana Matka maan keskipisteeseen on keskivertohauska ja viihdyttävä paketti. Katsojalle, joka toivoo elokuvalta sisältöä tai sanomaa, on tämä kuitenkin turhan kevyttä seurattavaa. Lapsille ja nuoremmille katsojille elokuva kuitenkin varmasti uppoaa, eivätkä vanhemmatkaan katsojat elokuvan aikana kuitenkaan nukahda.

Dino
 
3D-versio elokuvasta on Rice Krispies™ –laseilla höystettynä väritöntä ja tärisevää pöperöä. Tekstitykset ovat enimmäkseen luettavissa, mutta välillä ne sotkeutuvat ulos pulpahtavien pintojen joukkoon. Sinänsä 3D:tä on kyllä käytetty elokuvassa taidokkaasti, mutta kotona nenä kiinni ruudussa tuijotettuna elokuvan tästä puolesta ei oikein saa kaikkia mahdollisia kiksejä. Elokuvateatterissa tämä kuitenkin varmasti aikoinaan toimi hyvin.
 
Lisämateriaalina levyllä on kommenttiraitaa ja koosteita.

Mainos

HL

Mainos