Mainos

Jason Bourne on seikkailuissaan asettanut Amerikan salaiset palvelut niin suureen kuseen, että koko projekti on pakko sulkea ja restartata myöhemmin uudelleen. Salaisen palvelun johtaja Eric Byer (Edward Norton) pistää sulkemisohjelman toimintaan ja niinpä kaikki kentällä olevat huippukalliit agentit deletoidaan härskisti. Yksi agenteista (Jeremy Renner) on kuitenkin liian ovela ja tajuaa jonkin sairaan operaation olevan vireillä. Hän kaappaa mukaansa täpärästi pelastuneen valtion lääkärin ja yrittää yhdessä tohtorin kanssa paeta hulluksi ajautuvaa ajojahtia.

Talvinen Alaska

Medusan perintö jatkaa Robert Ludlumin Bourne-sarjaa ilman Jason Bournen fyysistä läsnäoloa. Medusan perintö sijoittuu tismalleen samaan aikaan kuin Medusan sinetti, ja tämän vuoksi elokuva saattaa tuntua alukuvaiheessa merkillisen tutulta.

Mainos

Damonin poissaolo ei haittaa pätkääkään, sillä isonenäinen ja pienikasvuinen Jeremy Renner paikkaa lapsenkasvoista Matt Damonia aivan täysin. Sama se kuka on pääosissa, kun käsikirjoitus on imuisa ja toimintaa piisaa.

Kinuski

Elokuvan juoni on jännittävä ja kietoo hienosti mukaansa heti alkulämmittelyssä. Toimintajaksot on pilkottu mukaviin palasiin pitkin elokuvaa ja leikkaus on muutenkin esimerkillinen. Ainoastaan viimeinen takaa-ajosekvenssi on kuvattu jäätävillä erikoislähikuvilla, joiden ansiosta puolet takaa-ajon tapahtumista jää liian epäselviksi. Tämä toki tuo vauhtia, mutta rajansa kaikella. Kyseinin moottoripyöräkohtaus on yksi lisämateriaalien hehkutetuimmista kohtauksista ja siitä onkin oma kymmenminuuttinen speciaalinsa.

Mopo

Leffan loppurtkaisu on kuitenkin huonoista huonoin, sillä leffa päättyy juuri kun odottaa loppukohtauksen avaavan hieman palasia lisää. Nyt ovi jätetään liian härskisti jatko-osalle auki, vaikka leffan tapahtumat suurilta osin päättyvätkin kuten odottaa sopii.

Bonuslaari on kiinnostavaa tavaraa pullollaan. Löytyy kulissien takaista puuhailua, pikkukoosteita ja kolme herkullista poistettua kohtausta, kommenttiraidalla ja ilman.

Medusan perintö on taattua agenttiviihdykettä, jota voi lämpimästi suositella kaikille toiminnan, jännityksen ja medusojen ystäville.

Mainos