Mainos
Men in Black -elokuvasaraja siirtyy kerralla nykyaikaan unohtamalla vanhat kaavat ja ottamalla rohkean askeleen eteenpäin – onnistuen siinä oivallisesti.

Ensimmäinen Men in Black – miehet mustissa -tieteiskomedia näki päivänvalonsa vuonna 1997. Elokuva herätti ihastusta ja kummastusta ainutlaatuisilla, ja aikaansa nähden poikkeuksellisilla erikoistehosteillaan sekä brutaalilla huumorillaan.

Elokuva perustuu Lowell Cunninghamin samannimiseen sarjakuvaan, joka poiki kolme jatko-osaelokuvaa. Onneksi remaket on unohdettu, sillä neljäs MIB uudistaa sarjaa oivallisesti, säilyttäen kaikkien kolmen aikaisemman osan tarinat osana kokonaisuutta.

Mainos

Maailma uhattuna

Men in Black Internationalin tarinassa seurataan nuorena paranormaalin kokemuksen saanutta neuvokasta naista, joka on välttänyt neuraloijan muistipyyhinnän, ja pyrkii täten itse Men in Black -organisaation riveihin töihin. Homma ei ole helppo, mutta nainen onnistuu tässä lopulta. Kun MIB-organisaation työharjoitteluvaihe käynnistyy, saa Agentti M -nimellä jatkossa tunnettu nainen partnerikseen maailman pelastaneen Agentti H:n. Pian parivaljakko kohtaakin uudenlaisen pahan, joka uhkaa tuttuun tapaan koko maailman kohtaloa.

Kansainvälisyydellä 2020-lukuun kiinni

Men in Black International -elokuva unohtaa 1980- ja 1990-luvuilta tutun buddy cop -komikaan perinteisen muodon, jossa räväkäs mieskyttä ja vakava mieskyttä toilailevat maailman kuntoon. Nyt elokuvan päätähtenä on nuori tumma nainen, joka loistaa ylivertaisella älykkyydellään. Toinen tähti on mieskuvalla irvaileva itseironinen Chris Hesworth, jonka hölmö, mutta komea ulkomuoto tuo osan komiikasta tarinaan.

Men in Black 4 onnistuu olemaan todella hyvä uudistus leffasarjaan. Vaikka leffan sateenkaari ja kokonaisuus on samaa tuttua kaavaa, ovat uudistukset, läpät ja jopa tarina sen verran hyvin tehtyjä, että elokuva on selvästi paras osa heti ensimmäisen jälkeen. Kaikkea on, mitä luvataan.

Leffan pahiskaksikko on aidosti uhkaava.

Oiva viihdepaketti

Men in Black International ei ole mikään viiden tähden teos, mutta MIB-elokuvista se on toiseksi paras. Elokuva tarjoaa aiempaa enemmän samaistumispintaa kaikenlaisille katsojille. Lisäksi se viihdyttää kuten traileri ja brändi lupaa.

Blu-ray:n ekstroista löytyy 12 kappaleen voimin lisäsisältöä, jotka riittävät taatusti antamaan elokuvasta innostuneille sopivaa bonuskarkkia. Erityismainintana on vielä annettava iso käsi äänisuunnittelijoille, sillä MIB 4:n tilaäänitehosteet ovat parhaimmat, joita olen kuullut vuosiin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Men in Black International
Edellinen artikkeliNäiden pelien julkaisu Xbox Series X -konsolille on jo nyt vahvistettu
Seuraava artikkeliTiesitkö, että Arthurin pupillit reagoivat valoon Red Dead Redemption 2:ssa?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
men-in-black-international-arvostelu-blu-ray-ei-enaa-pelkkien-miesten-showMen in Black International ei ole mikään viiden tähden teos, mutta MIB-elokuvista se on toisiksi paras. Elokuva tarjoaa aiempaa enemmän samaistumispintaa kaikenlaisille katsojille. Lisäksi se viihdyttää kuten traileri ja brändi lupaa.